Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell – “The End”

© CPU – Ymke Dirikx

Zijn we 2013 of 2023? Het maakt niet uit welke van de twee er juist is, want “Another Love” van Tom Odell was en is een grote hit in beide jaren. De Britse pianist en zanger bracht in het begin van het vorige decenium zijn eerste ep uit en wist met die hit meteen heel veel aandacht naar zich toe te trekken. Het commerciële succes is echter nooit evenaard en zo kunnen we wel van een ‘one hit wonder’ spreken. Dat betekent niet dat de Brit voor de rest geen mooie of degelijke muziek kan maken en met “The End” gunt Odell ons nog eens een blik op zijn muzikale talent. De nieuwe single is eveneens een vooruitblik op de nieuwe langspeler van Tom Odell, die over een maandje verschijnt.

“The End” is een prachtige serene bol lichtblauwe energie die door een dichtgegroeid bos dwaalt. Het filmische nummer roept veel sfeer op en balanceert zo tussen killig en comfortabel, met een melancholische ondertoon. Heel veel gevoel dus, dankzij de luchtige piano tonen, zachte doch ietwat onheilspellende strijkers en de onheldere vocals die voor een dromerige en afstandelijke toon zorgen. Een prachtige compositie die we helemaal zouden kunnen ontleden, maar “The End” is zoals veel muziek op zijn best als je het gewoon over je heen laat komen.

Black Friday verschijnt op 26 januari. Op woensdag 20 en donderdag 21 maart staat Tom Odell respectievelijk in De Roma en de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1233 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 2): Regengeur en maneschijn

Nadat het op de eerste dag verrassend zonnig was, werd de Werchter weide de tweede dag verrast door zachte regendruppeltjes. De regen…
Features

Tien tips voor een geslaagd Rock Werchter!

Nu ligt de weide van Rock Werchter er nog spik en span bij, maar dat zal niet meer van lange duur zijn….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Halsey - "The End"

Het moet je maar overkomen dat je achternaam Frangipane is en je glutenintolerant bent. Halsey, ofwel Ashley Frangipane, zal dus niet kunnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.