Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell – “The End”

© CPU – Ymke Dirikx

Zijn we 2013 of 2023? Het maakt niet uit welke van de twee er juist is, want “Another Love” van Tom Odell was en is een grote hit in beide jaren. De Britse pianist en zanger bracht in het begin van het vorige decenium zijn eerste ep uit en wist met die hit meteen heel veel aandacht naar zich toe te trekken. Het commerciële succes is echter nooit evenaard en zo kunnen we wel van een ‘one hit wonder’ spreken. Dat betekent niet dat de Brit voor de rest geen mooie of degelijke muziek kan maken en met “The End” gunt Odell ons nog eens een blik op zijn muzikale talent. De nieuwe single is eveneens een vooruitblik op de nieuwe langspeler van Tom Odell, die over een maandje verschijnt.

“The End” is een prachtige serene bol lichtblauwe energie die door een dichtgegroeid bos dwaalt. Het filmische nummer roept veel sfeer op en balanceert zo tussen killig en comfortabel, met een melancholische ondertoon. Heel veel gevoel dus, dankzij de luchtige piano tonen, zachte doch ietwat onheilspellende strijkers en de onheldere vocals die voor een dromerige en afstandelijke toon zorgen. Een prachtige compositie die we helemaal zouden kunnen ontleden, maar “The End” is zoals veel muziek op zijn best als je het gewoon over je heen laat komen.

Black Friday verschijnt op 26 januari. Op woensdag 20 en donderdag 21 maart staat Tom Odell respectievelijk in De Roma en de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1195 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Tom Odell @ De Roma: Tranenkeizer met durf

Het was sturm en drang voor de poorten van De Roma, en daar was één man voor verantwoordelijk: Tom Odell. Waar de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tom Odell - Black Friday (★★★½): Bloedeerlijk minimalisme

Meer dan tien jaar nadat je een grote hit scoort een zowaar nóg grotere hit scoren met datzelfde nummer? Het is de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.