Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle BABYMONSTER – “BATTER UP”

© YG Entertainment

Sinds vandaag heeft BLACKPINK er een kleine zus bij: BABYMONSTER. Een tweede, actieve, vrouwelijke groep onder YG Entertainment is daarmee geboren. Zoals veel groepen in de K-popwereld is dit geen spontane vorming van zeven meiden, maar een jarenlang proces van audities en een talentenjacht. Uiteindelijk haalden zeven deelnemers de finale en werd BABYMONSTER geboren. De groep zorgde nog voor haar debuut voor gemengde reacties, vooral vanwege de leeftijden van de leden. Zo zijn maar liefst vijf van hen minderjarig, met als jongste lid de veertienjarige Chiquita. De zestienjarige Ahyeon zette – nu al – vanwege gezondheidsredenen een stap opzij tijdens de promotie van hun debuut en is daar niet op te horen, maar is volgens haar label wel nog lid van de groep.

Met BABYMONSTER lijkt YG Entertainment zich direct te willen richten op een internationale fanbase, aangezien het merendeel van “BATTER UP” in het Engels wordt gezongen en Koreaans slechts hier en daar als aanvulling te horen is. Voor de rest heeft de groep veel weg van een tweede, goedkopere versie van BLACKPINK. De eerder naar hiphop-neigende strofes van de debuutsingle doen denken aan “DDU DU DDU DU” en de opbouw en rare beats kunnen zo uit “How You Like That” komen. Het zijn die elementen, samen met een portie zelfvertrouwen, die van BLACKPINK een van de grootste groepen van vandaag maakten. Het is dan ook jammer dat om die reden BABYMONSTERs debuut een flop lijkt te zijn; ze missen een eigen karakter. YG Entertainment probeerde hun succesformule te herhalen met hun nieuwe groep, iets wat ze beter niet gedaan hadden.

Facebook / Instagram / Twitter (X)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Champion & JENNIE - "Slow Motion"

Eind 2022 bracht BROCKHAMPTON hun laatste album TM uit. Een einde aan hun hoofdstuk als groep, maar niet als muzikanten. Deze maand…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles SISTAR19 - "NO MORE (MA BOY)" & "SAUCY"

Hoewel SISTAR19 pas in 2017 uit elkaar ging, bracht het duo al in 2013 hun laatste muziek uit. Het Zuid-Koreaanse tweetal, bestaande…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TAEMIN - "Draw"

In april dit jaar beëindigde Lee Taemin, beter gekend als gewoon TAEMIN, zijn legerdienst in Zuid-Korea. Lang hoefden we niet te wachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.