Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single De Baron – “Aap”

De muzikale revolutie die De Baron ontketent, zet de wereld in brand. De Utrechtse band haalt zijn inspiratie uit wereldmuziek zoals desertrock, balkanbeat en artrock, gecombineerd met Nederlandstalige zang. De Baron blaast fans letterlijk van hun sokken, waar uitgewrongen anarchisme een volle emmer met gedachten laat overlopen. Debuutalbum BenBiri kwam uit in 2020 en neemt luisteraars mee op ontdekkingsreis naar inheemse plekken met verhalen over mythische figuren. De zevenkoppige band speelde meerdere festivals plat, met shows op onder meer Zwarte Cross, Tuckerville, Vierdaagse Feesten en Oerol. Nieuwe single “Aap” licht een tipje van de sluier op voor het aankomende album BEJJEBANG dat eind februari 2024 uitkomt.

Met symfonische blazers op de achtergrond bespot “Aap” een paradox van de moderne samenleving; eentje waarin we als moderne primaten rijkdom nastreven terwijl de wereld in de fik staat. We worden geïntroduceerd aan het harmonieuze samenspel van de band met hier en daar een apenlachje op de achtergrond. “Aap” is een opzwepend en energiek nummer dat zich hekelt aan eerstewereldproblemen. Terwijl we onszelf niet kunnen bedwingen een dansje te placeren, krijgen frustraties aan de maatschappij van tegenwoordig de kans om op te gaan in de ritmische sferen van De Baron.

In het voorjaar van 2024 gaat De Baron op clubtour met zijn album met tussenstops in TivoliVredenburg en Merleyn in Nederland. Andere tourdata zijn hier te vinden.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe (Gelekte) Singles Kanye West - "Euro (Switch Hands)" feat. A$AP Rocky & "Hold Tight" feat Migos en Young Thug

Gisterenavond hebben er zich twee nieuwe Kanye singles door de de mazen van het web gewrongen. Deze zouden wel eens de eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.