Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles S10 – “Mis” & “Alsof Het Weer Gister Is”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Sinds haar deelname aan het Eurovisiesongfestival in Turijn in 2022, lijken er weinig lege gaatjes in de agenda van Stien den Hollander, ofwel S10, te staan. Na haar avontuur waarmee ze over het hele continent hartjes kon bekoren, volgden heel wat concerten en festivals. Alsof dat alles niet genoeg was, verscheen datzelfde jaar nog een langspeler waarmee de Nederlandse de dunne lijn tussen licht en donker bewandelde. Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Me Denkt kreeg wat ons betreft niet alleen de award voor mooiste albumtitel van het jaar, maar is ook een oerdegelijke plaat waarop ze bewees klaar te zijn voor het grote publiek. Na een samenwerking hier en daar, krijgen we met “Mis” en “Alsof Het Weer Gister Is” meteen twee gloednieuwe singles van S10 te horen die mogelijk de voorbode zijn van een nieuw hoofdstuk.

Een elektronische beat verwelkomt ons op “Mis” waarna S10 niet zuinig is met de effectjes op haar stem. Hierdoor ontstaat een ietwat vervreemdend gevoel dat we nergens volledig van ons af kunnen zetten. Na bijna een minuut wordt de Nederlandse onderbroken door een dansbare, instrumentale partij die de luisteraar meeneemt naar donkere clubnachten waarbij alcohol rijkelijk vloeit om alle emoties even te dempen. Op “Alsof Het Weer Gister Is” krijgen we een heel andere S10 te horen die veel dichter ligt bij wat we op Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Me Denkt te horen kregen. ‘Ik wil tranen van geluk / En verliefd zijn voor altijd / Maar ik kan niet alleen zijn’, klinkt het op die tweede song en daarmee toont ze zich een stuk kwetsbaarder en openhartiger. We horen een volwaardige band op het liedje en ook de productie in handen van Sim Fane zorgt voor een zekere rode draad. De duistere thematiek wordt in balans gebracht door een luchtigere instrumentatie waardoor de woorden dieper snijden dan we aanvankelijk dachten. Zo bewijst S10 toch maar weer waar haar sterktes liggen en is ze tegelijkertijd niet bang om haar zwakke plekken bloot te leggen.

S10 staat op 2 december in De Oosterpoort te Groningen, op 7 december in 013 te Tilburg, op 9 december in Doornroosje te Nijmegen, op 16 december in de Amsterdamse Paradiso, op 21 december in de Antwerpse Trix en op 23 december in PAARD te Den Haag.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

652 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

S10 @ Trix: Gevallen engel onder de mensen

S10 heeft verschillende gezichten. Haar meeste naamsbekendheid verwierf ze door het Eurovisiesongfestival, maar ondertussen ontpopte ze zich tot een meesteres in meerdere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.