Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEDUZA – “Musica”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Afgelopen zomer lanceerden ze hun zelfgetitelde ep met al hun miljoenenhits, maar ook enkele nieuwe nummers. Het Italiaanse dj- en producergroep MEDUZA doet niet aan naam maken doorheen de jaren: met “Piece Of Your Heart” en “Lose Control“ hadden ze meteen hun twee grootste hits gepakt en was het haast onmogelijk om cijfermatig nog grotere successen te boeken. Dit jaar richtte het trio zijn eigen label ɅETERNɅ Records op, met releases als “Upside Down” die voor de identiteit ervan moesten zorgen. Met een formule van melodische techno en house met een poppy kant eisten ze zo hun eigen plekje in de dancewereld op.

Op nieuwe release “Musica” wordt het schuurpapier bovengehaald om dat poppy kantje eraf te schaven. De track flirt met de lijn tussen melodic techno en techhouse en is, als we de Italianen mogen geloven, een van de meest gevraagde onuitgebrachte songs uit hun livesets. Daar kunnen we deels inkomen. Enerzijds zetten de stuwende, motiverende beats ons in no time aan het dansen en zijn de verschillende alarmpjes en sirenes een niet eens storende, zelfs prettige toevoeging. Ook wordt de passie waarmee ‘musica’ uitgesproken wordt mooi weerspiegeld in de felrode kleur waarin de symboliserende Medusa baadt op het artwork. Wat ons wel irriteert, is de frequentie waarmee de songtitel herhaald wordt. Soms kan je de musica beter voor zichzelf laten spreken en dat is hier absoluut het geval.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skepta & Amy Winehouse - "Can't Play Myself (A Tribute To Amy)"

Skepta gaf zijn visitekaartje al af binnen het grime/rapgenre als een van de bekendste rappers van Groot-Brittannië, met onder andere streamingsvangers als…
LiveRecensies

Voodoo Village 2023: Verdwalen en verenigen in muzikale mist

Op de grootste muziekbijeenkomsten moeten we midden september al nostalgisch terugkijken, maar helemaal uitgebloeid is de festivalzomer zeker nog niet. Aan het…
LiveRecensies

Vaag Outdoor 2023: Aarde, geen water, lucht en vuur

Een keer per jaar kruipen de Antwerpse techno- en houseliefhebbers uit de duistere, vochtige en bonkende kelder van Club Vaag om hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.