Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single O. – “ATM”

© Holly Whitaker

’s Werelds moeilijkst te vinden band op het web is nog zo’n hype die zijn start kende op cultlabel Speedy Wunderground, maar tapt ontegensprekelijk uit een ander vaatje dan zijn labelgenoten. De combinatie van een distorted saxofoon en pulserende drums is namelijk op het eerste zicht iets helemaal anders dan de abstracte postpunk die daar zo vaak ontstaat. Met “ATM”, de laatste teaser uit de ep Slice die vrijdag verschijnt, liet het duo zich duidelijk toch wat meer inspireren door dat geluid.

Met “ATM” gaat de band namelijk de bombastische tour op. Geen compact nummer dat van de hak op de tak springt, maar wel een zes minuten durend epos dat je naar de keel grijpt en zachtjesaan de zuurstoftoevoer afsluit. De drums fungeren ditmaal namelijk meer als een razendsnelle hartslag terwijl saxofonist Joe heel wat bizarre kronkels met zijn instrument maakt. De chaotische en bijzonder intense uitbarstingen midden in het nummer doen de nervositeit alleen maar stijgen en zijn bovendien redelijk impressionant gezien ze door slechts twee muzikanten door de speakers worden geknald. O. maakt dus duidelijk dat het heel wat meer kan dan enkel vluchtige songs maken en ook heer en meester is in het scheppen van een akelige sfeer.

Slice is vanaf 24 november volledig te beluisteren.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

164 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single O. - "Slice"

O. is een Brits tweetal dat gevormd is in Londen tijdens de pandemie. Net zoals black midi en Black Country, New Road…
LiveRecensies

FKJ @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Met kiwisap overgoten magie

Dat de pandemie ook een aantal creatieve voordelen had, was gisterenavond te aanschouwen in het Koninklijk Circus in Brussel met FKJ, alias…
LiveRecensies

Fifty Lab 2022 (Dag 3): Diverse kwaliteit

Fifty Lab 2022 ging gisteren in een finale ronde en dat met een fameuze eindsprint. Niet alleen waren alle tickets in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.