Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Judas Priest – “Trial By Fire”

© CPU – Cédric Depraetere

Noem metalbands die invloedrijker waren dan Judas Priest: je kan geen hand voltellen, misschien kom je zelfs aan geen enkele vinger. De band gaat al mee sinds 1969 (!). Vanaf Sad Wings of Destiny uit 1976 tot en met Painkiller uit 1990 maakten de metalgoden een reeks albums die zonder enige twijfel in elk metalcanon thuishoren. Als een band van zo’n formaat nieuwe muziek uitbrengt, moet je gewoon luisteren. Judas Priest vuurde eerder al “Panick Attack” op ons af en nu is er met “Trial By Fire” een tweede single van het aankomende album Invincible Shield. Gitarist Richie Faulkner hintte dat dit album wat meer progressieve elementen zal hebben.

“Trial By Fire” zet in met een gesprek tussen gitaarlijnen, een handelsmerk van Judas Priest. De gitaristen bouwen gestaag op, terwijl er een onheilspellende bel luidt. Wanneer de drums inzetten, zijn we er echt aan begonnen. Het is dat tweede, alombekende handelsmerk dat het al snel overneemt en het nummer vooruitstuwt: de nog steeds ijzersterke stem van Rob Halford. Gedurende het merendeel van het lied houdt de frontman een beheerste, maar dominante stijl aan die het nummer kracht geeft. Naar het einde toe mogen we ook even genieten van Halfords typische hoge uithaal. Toch ontbreekt de energie en vitaliteit die we in “Panick Attack” prezen hier wat. Het nummer zit uitstekend in elkaar, maar mist net dat extraatje om het bijzonder te maken. Dat komt ook doordat het nummer wat langdradig aanvoelt. Of net andersom.

Invincible Shield verschijnt op 8 maart. Je kan Judas Priest aan het werk zien op Graspop op vrijdag 21 juni. Tickets gaan in verkoop vanaf 25 november. Meer info vind je op de website. Op 10 juni spelen de Britten nog een Nederlandse headlineshow in AFAS Live.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Judas Priest en Five Finger Death Punch headlinen Graspop Metal Meeting 2024

Oud ijzer roest duidelijk niet. Twee jaar nu hun vijftigste jubileumtournee komt Judas Priest terug naar Graspop Metal Meeting. De Britse heavy…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Briqueville - IIII (★★★½): Zo ijzingwekkend als een nachtelijke verlaten kerk

Briqueville, de band die zijn naam ontleent aan het dorp waar ze vandaan komt, huldigt zich al sinds het ontstaan in een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.