Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ShitKid – “Dirty Guy”

© Arvid Sjoo

De Zweedse Åsa Söderqvis kennen we beter onder haar nom de plume ShitKid. Deze week bezorgde de singer-songwriter ons een nieuwe single getiteld “Dirty Guy”. Met dit nieuw werkje gebeurde ook meteen de aankondiging van een nieuw album dat de naam Rejected Fish draagt. Tegelijk viert ShitKid hiermee het tienjarig bestaan van debuutplaat Fish. Zoals de titel al doet vermoeden is Rejected Fish een vroegere versie die het niet haalde. Deze week kregen we alvast een voorproefje van hoe de lp zal klinken.

Söderqvis – zeg dat maar eens vijf keer na elkaar – doet haar artiestennaam alle eer aan met deze single dat een vies kantje heeft. Op “Dirty Guy” bezingt ze haar verlangens naar een ongewassen kerel, waar ze liefst van al mee wil stoeien in de modder. Doorheen het nummer doet een eenvoudige baslijn dienst als ruggengraat. Daarover horen we een elektrische gitaar telkens hetzelfde riff herhalen, terwijl de drums op de achtergrond blijven. Het hele arrangement klinkt als net iets zachtere garagerock en doet ons lekker wegzakken in onze stoel. Zo’n twee minuten kabbelt het liedje rustig verder, tot de Zweedse ons in de laatste minuut wakker schudt met enkele versnellingen en een stevige injectie vervormde gitaren. “Dirty Guy” is kortom een geslaagde toevoeging aan het ShitKid-repertoire. De ruwe, wazige klank die we gewoon zijn, horen we hier helemaal in terugkomen.

Vanaf 1 december is Rejected Fish overal te beluisteren. De aanstaande uitgave belooft ons een nieuwe tracklist en een verhelderde productie, maar fans die op écht nieuw materiaal hadden gehoopt zullen op hun honger blijven zitten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lambrini Girls - "Body of Mine"

Lambrini Girls wordt niet voor niks geassocieerd met namen als Bikini Kill en Hole; met haar feministische boodschappen sluit haar muziek volledig…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kleinpunk - "Alles Keert"

Ondertussen is het een jaar geleden dat Kleinpunk haar debuutsingle “Stressparade” op de wereld losliet, waarmee ze zichzelf op de kaart van…
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.