Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Dusk One – “Trial by Fire”

Bands van eigen bodem die stevige gitaren brengen, wij zijn er dol op. Dusk One is zo’n band die dat vakje volledig aankleurt. De Antwerps-Brusselse sludgeband liet afgelopen zomer voor het eerst van zich horen tijdens de bandbattle voor een plekje op Willrock, maar haalde destijds helaas het festival niet. Gelukkig betekende dit niet het einde en slaan ze begin 2024 volledig terug met debuut-ep DAWN ZERO, dat volledig draait om de vier basiselementen. Vandaag krijgen we met de debuutsingle “Trail by Fire” alvast het eerste element voor onze kiezen.

Als (oud-)leden van bands als Meander en Horses Blew Fire heeft het drietal al de nodige meters gemaakt en dat laten ze al vanaf de eerste tonen horen. “Trial by Fire” knalt namelijk al meteen door alle geluidsbarrières heen en laat geen spaander heel. De dromerige vocalen van frontman Michiel Jorissen zorgen voor een mooi contrast tegen de harde muzikale lijnen. Wanneer hij tijdens de refreinen overschakelt naar gruntmodus, komt “Trial by Fire” pas echt volledig los en is er geen houden meer aan. Ook hoor je in diezelfde refreinen dat er duidelijk leentjebuur is gespeeld bij Stake en is de bekende stempel van de Wevelgemse band duidelijk voelbaar. Nu de dagen steeds korter worden en de schemering eerder te voorschijn komt, is een lichtpuntje in de vorm van Dusk One zeker een gewenste toevoeging en kunnen we niet wachten om te zien wat de andere drie elementen ons brengen.

De band heeft ook een aantal speeldata aangekondigd. Zo staan het op 11 november in Le Belvédère te Namen en op 2 december in Brasserie de la Mule in Schaarbeek, om vervolgens in 2024 op Hibernation Fest te mogen spelen. DAWN ZERO is vanaf 12 januari overal beschikbaar.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.