Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz – “Flexorcist”

© CPU – Joost Van Hoey

Nu The Strokes weer even op een lager pitje staat — laten we hopen dat ze niet weer een pauze van zeven jaar nemen — heeft frontzanger Julien Casablancas weer de tijd om zich bezig te houden met zijn eightiespopproject The Voidz. Het is een band waarin de man volledig kan uitleven, al loopt dat soms wat fout. Zo zorgde de lamentabele performance van Casablancas op Best Kept Secret nog voor een op zijn zachts gezegd chaotisch optreden, zo schreven wij. Ondertussen bracht de band dit jaar al de single “Prophecy of the Dragon” uit, en daarop volgt nu “Flexorcist”. Volgens Urban Dictionary is dat iemand die te kijk loopt met geld of status, wat erop wijst dat Casablancas terug aan maatschappijkritiek doet. 

Het nummer, gedrenkt in dromerige synths, komt aanvankelijk wat traag op gang. Er wordt voortdurend geswitcht wordt tussen een erg catchy refrein begeleid door funky gitaartjes en nogal gezapige strofes met bovendien een nog meer onverstaanbare Julian dan gewoonlijk. Die strofes halen de vaart uit het nummer, al komen de twee kanten van het nummer elkaar naarmate de minuten voorbij tikken steeds meer tegen. Zo bestaat “Flexorcist” uiteindelijk toch uit een mooi geheel van vintage synths, echoënde gitaarrifs, en hier en daar een kenmerkende vocale uithaal van Casablancas. 

The Voidz voegt met “Flexorcist” wederom een nummer toe aan hun discografie dat er perfect bij aansluit, al hadden de heren misschien nog wat kritischer voor zichzelf mogen zijn in de eindfase van het productieproces. 

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "All The Same"

Zoals dat vaker gaat bij excentrieke frontmannen, hebben ze een soloproject nodig om hun ei helemaal kwijt te raken. Julian Casablancas staat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eden Rain - "I Found My Brain"

Dat Leeds een muzikale broedplaats is, wist je waarschijnlijk al dankzij onder meer alt-J, Kaiser Chiefs en Yard Act. Maar ook singer-songwriter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - “American Way”

Julian Casablancas en zijn Voidz werken aan een nieuw album, hun derde al sinds 2013. “Prophecy of The Dragon” kwam eind mei…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.