Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Inge Lamboo – “Easy”

© Pip Maarschalk

Inge Lamboo is een Nederlandse muzikante die voornamelijk bekend is van TikTok. Daar ging ze een aantal keer viraal met Engelstalige covers van Nederlandstalige nummers. Ze leerde zichzelf piano, gitaar en bas spelen en begon op haar vijftiende met eigen nummers te schrijven. Ze verzorgde onder andere het voorprogramma voor de uitverkochte clubtournée van Floor Jansen en reist momenteel doorheen heel Nederland als één van de acts van de Popronde, een gratis toegankelijk en rondtrekkend festival. In april 2023 verscheen haar eerste album, Black Heart, maar ondertussen lijkt Lamboo niet stil gezeten te hebben, want met “Easy” krijgen we alweer een nieuwe single.

“Easy”, een nummer over hoe verliefdheid toch niet zo makkelijk blijkt te zijn bij die ene persoon, verschijnt op vraag van fans die de song al live hoorden. Haar stem klinkt aangenaam, met een countryachtige overgang tussen de hoogtes en laagtes, maar op muzikaal vlak valt er weinig spectaculairs te zeggen. We horen vooral veel elektronische klanken en een gitaar op de achtergrond, terwijl op de liveversie die we cadeau krijgen de instrumenten net veel beter tot hun recht komen. Er zit veel herhaling in de manier waarop de song opgebouwd is, wat op zich niet negatief is, maar vanaf het refrein wordt het ietwat eentonig. Anderzijds is “Easy” wel heel erg dansbaar door de fijne beat en blijft de melodie makkelijk in je hoofd zitten. Een geslaagd recept voor een goede popsong dus en daarmee is het een uitstekend nummer voor de radio of zelfs in de club. Al bij al is dit zeker geen slechte single, maar als we de vergelijking maken met wat op haar debuut Black Heart te horen is, kunnen we besluiten dat Inge Lamboo meer in haar mars heeft dan ze hier laat zien.

Op 12 april 2024 speelt ze een eigen show in Cinetol te Amsterdam.

TikTokInstagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Natalie Jane - "Tattoos"

Natalie Jane is een heus TikTok-fenomeen die fans verzamelde met nummers te coveren in grote parkings. Die bevatten een goede akoestiek voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madison Beer - "Make You Mine"

Madison Beer is al even bezig aan een opmars binnen de muziekwereld. Haar debuutplaat scheerde hoge toppen en ook Silence Between Songs,…
AlbumsRecensies

Natalie Jane - Where Am I? (★★): Tienerpop met een mooie stem

Ze maakt nog maar sinds 2021 muziek, maar de wereld leerde Natalie Jane vorig jaar pas echt kennen toen ze viraal ging…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.