Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Froukje – “Houden Van Mij”

© CPU – Ymke Dirikx

Op gigantisch korte tijd is Froukje van veelbelovend talent naar een vaste waarde geëvolueerd. En dat is iets waar enkel de Nederlandse zelf verantwoordelijk voor is. Met haar spitsvondige teksten en aanstekelijke beats rijgt ze al een tijd de hits aan elkaar, al is het na twee ep’s stilletjes aan tijd voor een eerste langspeler. Die is nu helemaal af en zal begin volgend jaar het levenslicht zien. Een idee van hoe dat album zal klinken kregen we al aan de hand van singles “Als Ik God Was” en “Naar Het Licht“, maar ook in de liveshow zitten al enkele nog te verschijnen nummers verstopt. Zo ook deze “Houden Van Mij”.

Geen dansbare track, deze “Houden Van Mij”, maar een nummer dat het vooral moet hebben van zijn minimalisme. De perfecte omstandigheden voor Froukje om haar songwriterstalent nog wat meer tot uiting te laten komen dus; iets wat ook vandaag weer gebeurt. Begeleid door niet meer dan een piano grijpt ze je zowel naar de keel als naar het hart, al is het bij die laatste veelal om er een warm dekentje rond te hangen. “Houden Van Mij” vertelt namelijk het verhaal van een zangeres die het vaak moeilijk had, maar met wie het nu een stuk beter gaat. De acceptatie daarvan speelt een belangrijke rol, en zo werd deze single er eentje die het best te vergelijken valt met een klein gelukje.

Noodzakelijk Verdriet verschijnt op 12 januari.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Oscar and the Wolf, Anne-Marie, Froukje en meer naar Lokerse Feesten

Het festivalseizoen is nog ver weg, maar de Belgische festivals schakelen de laatste weken een versnelling hoger met aankondigingen om het aftellen…
LiveRecensies

Noorderslag 2024: Het ei in de bal

Nadat al het Europese talent het drie dagen voor het zeggen had, staat Noorderslag volgeboekt met zowel talentvolle als klinkende Nederlandse acts….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.