Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Froukje – “Als Ik God Was”

© CPU – Mathias Verschueren

Wie misschien gedacht had dat de storm rondom Froukje wel een beetje zou gaan liggen na de drukke, succesvolle periode die ze achter de rug heeft, zit fout. Het ziet er namelijk totaal niet naar uit dat de kalmte in de nabije toekomst bij de Nederlandse zal terugkeren, integendeel zelfs. Froukje gaat gewoon lekker door met dat waar ze al mee bezig was. De popsensatie vertrekt dit voorjaar op een praktisch uitverkochte clubtour, en treedt in de zomer aan op Down The Rabbit Hole én de main stage van Pukkelpop. Waar haar langverwachte debuutalbum echter blijft, weet helaas niemand, maar wij hopen in ieder geval dat “Als Ik God Was” het eerste voorproefje is van die enorm geanticipeerde plaat.

In “Als Ik God Was” fantaseert Froukje over wat ze allemaal zou doen als ze, verrassing, God was. Ze zou degenen op aarde haar trots en dankbaarheid laten zien, maar als God echt was geweest, dan zou ze ook laten weten dat ze bestaat en meer toenadering zoeken. Haar gedachten exploreert ze tegen een ongelooflijk catchy, dansbare beat, waarvan de productie al haar eerdere producties moeiteloos overtreft. Deze beat zal ongetwijfeld zorgen voor een explosieve dansvloer in een live setting, want het is praktisch onmogelijk om stil te blijven zitten op “Als Ik God Was”. Met haar nieuwste single geeft Froukje ons niet alleen reden om na te denken wat wij zouden doen als wij de hogere macht van de wereld waren, maar levert ze ook weer een muzikaal pareltje.

Froukje staat dit voorjaar in meerdere popzalen in Nederland, maar vrijwel al deze shows zijn uitverkocht. Voor haar show in de Ancienne Belgique in Brussel op 25 mei, zijn echter nog wel wat tickets beschikbaar. Op vrijdag 18 augustus staat de singer-songwriter op de Main Stage van Pukkelpop, waar ook Billie Eilish te zien is die dag.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

265 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 4): Sterren tellen

Vier dagen Rock Werchter, dat is vier dagen muzikaal genot, maar ook een beetje afzien. De vermoeidheid begon gisteren – althans aan…
FeaturesUitgelicht

Rock Werchter 2024: Deze acts speelden afgelopen jaar al in België en maakten indruk

Met nog minder dan twee weken te gaan kan het aftellen naar Rock Werchter 2024 nu écht beginnen. En hoewel een festival…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2024 (Festivaldag 2): Anticlimax tot de max

Pinkpop maakte de afgelopen vierentwintig uur een heuse fysieke transformatie door. Waar het festivalterrein op de eerste dag nog vol plassen en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.