Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Lemonade”

Black Honey

© CPU – Cédric Depraetere

Aan productiviteit geen gebrek bij Black Honey, want het viertal uit Brighton bracht eerder dit jaar nog maar A Fistful of Peaches uit, maar is nu alweer terug met nieuw materiaal. Toevallig is dat echter niet, want de band staat aan de vooravond van een Europese tournee ter promotie van die plaat; een tour waarbij er zelfs een paar keer het podium wordt gedeeld met Greta Van Fleet. Het ziet er met andere woorden naar uit dat de aanstekelijke indierock-‘n-roll een steeds groter publiek aanspreekt. Iets dat dankzij deze nieuwe release alvast nog wat duidelijker wordt.

“Lemonade” trekt de lijn van A Fistful of Peaches namelijk mooi door, waardoor de single meteen surft op een coole groove. Een zware distorted riff wordt in evenwicht gehouden door de hoge stem van Izzy Phillips, die op haar beurt meteen ook een zekere vorm van catchyness aan het geheel toevoegt. De betere indierock met een ruwer randje dus, iets dat doorheen deze single alsmaar duidelijker wordt. Groots en zoet tegelijkertijd, met op het einde nog een apotheose die gedragen wordt door een knallende gitaar. Black Honey heeft een vast recept gevonden en plukt daar nu de vruchten van.

Wie Black Honey live aan het werk wil zien, kan op maandag 20 en dinsdag 21 november terecht in respectievelijk Merleyn in Nijmegen en Rotown in Rotterdam.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2120 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Black Honey - A Fistful of Peaches (★★★): Voorspelbare indierock-'n-roll

Soms verwacht je dat een band binnen de kortste keren aan de top staat, maar blijft ze om de een of andere…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey – “Up Against It”

Black Honey probeert al bijna tien jaar lang hun stempel te drukken op de indierockindustrie. Met een sound niet veel verschillend van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Honey - "Heavy"

Zoals zoveel bands heeft ook Black Honey niet ten volste kunnen profiteren van de release van zijn tweede album. De grote schuldige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.