Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello, P!nk & Sting – “Dreaming”

© CPU – Matthias Engels

Soms denk je wel eens: nu hebben we de gekste samenwerkingen wel allemaal gehad. Maar kijk, die gedachte kan bij deze meteen weer van tafel geveegd worden. Hitproducer Marshmello trok voor zijn nieuwste creatie namelijk aan de mouwen van P!nk en Sting, en zo blijkt dus dat het áltijd gekker kan. Hoe vreemd het rijtje er op papier ook uitziet, we weten bij de Amerikaanse dj op voorhand dat het sowieso een hitje wordt. Kijk bijvoorbeeld maar naar “Happier” met Bastille, “Silence” met Khalid of recenter “El Merengue” met Manuel Turizo. Een popzangeres als P!nk past objectief gezien dus nog wel vrij logisch in dat rijtje, maar had je eind jaren zeventig gezegd dat de frontman van The Police veertig jaar later zou zingen op een nummer van een kerel met een witte cilinder op zijn hoofd…

Hoe dan ook is de single er nu en moet er over geschreven worden, al is dat niet per se omdat ze goed is. “Dreaming” is namelijk een van de meest inwisselbare radiohitjes ooit, beginnende met een typische akoestische gitaar die de ongelofelijke cliché teksten van Sting ondersteunt. Die brengen ons richting een catchy beat, die op zijn beurt P!nk richting het refrein brengt. Nu ja, in dat refrein doet Marshmello uiteindelijk ook maar ‘gewoon’ zijn ding doordat hij er een dansbaar Tomorrowland-achtig anthem van probeert te maken. Uiteindelijk kan niets ons nog van het beeld ontdoen dat Sting en P!nk hand in hand op het festivalterrein van Boom staan te springen, terwijl het vuurwerk de hemel kleurt. En als die gedachte niet werkelijkheid wordt, dan zullen we “Dreaming” de komende maanden wel door ons strot geramd krijgen door de commerciële radiozender.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2048 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello & venbee - "No Man's Land"

Marshmello stond een tijdje lang aan de top van de EDM-industrie, maar die periode durven we nu wel voorzichtig vergane glorie te…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single P!nk - "All Out of Fight"

Mocht Erik Van Looy ons vragen wat we over P!nk weten, dan zouden we de woorden ‘Amerikaans’, ‘zangeres’, ‘acrobatie’ naar zijn hoofd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.