Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hot Garbage – “Snooze You Lose”

© 1upcloud

Met een naam als Hot Garbage, kan je eigenlijk alleen maar vuile muziek maken. Gelukkig voor de band, doen ze dat ook. Het viertal uit Toronto schenkt ons op 19 januari een tweede album met de titel Precious Dream nadat ze eerder al in 2021 hun fijne plaat, RIDE, uitbrachten. De groep neemt dus zeker zijn tijd, maar dat zorgt ervoor dat de kwaliteit en anticipatie hoog is. Met eerste single “Snooze You Lose” lossen ze alvast de verwachtingen in met een snedig en vuil garagerocknummer.

Met een vieze fuzzriff en een al even angstaanjagende lach, is de toon op “Snooze You Lose” meteen gezet. Aan de hand van hoge energie en heel wat gitaarriffs, laat Hot Garbage alvast geen mis te verstane boodschap los mee. De vocals worden op een iets donkerdere manier gebracht met de nodige reverb, waardoor de effecten alvast de bovenhand nemen op het nummer. Dat neemt weliswaar niet weg dat de song geen eigenheid heeft, want net door al die effecten, krijg je een heftige song die voor bepaalde moshpits zou kunnen zorgen live. Zeker als het lied naar het einde nog eens wat gas bijgeeft. Na twee minuten zit de rit er al op, maar wij willen zeker nog meer horen.

Precious Dream komt uit op 19 januari.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3674 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Garbage – “Mystery”

Het Canadese viertal Hot Garbage bracht ons deze week een nieuw voorsmaakje van hun nieuwe album. Met “Mystery” kennen we nu al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.