Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Midnight Rodeo – “Thank You For Your Time”

© Jack Stoddart

Vorig jaar schreven we al over de debuutsingle van Midnight Rodeo; intussen heeft de band uit Nottingham enige voortgang geboekt. Ze brengen opnieuw een funky single uit met “Thank You For Your Time”, die sterk doet denken aan de flower power van de jaren 60. Volgend jaar wordt hun debuutalbum verwacht, maar voorlopig werkt de Engelse band rustig verder aan hun carrière.

De zang van Maddy Chamberlain is het enige constante element in het lied, terwijl gitaar en drums om je heen wervelen. Tempowisselingen en intermezzo’s zijn talrijk en gaan non-stop door. Al met al begint het nummer rustig, maar al snel neemt het tempo toe en kun je niet anders dan bewegen op het funky ritme. De tegenstelling tussen Chamberlain’s zachte stem en de diepere achtergrondstemmen past mooi samen, waardoor het geheel goed in balans is. “Thank You For Your Time” komt echter niet volledig tot stilstand, en voortdurend ontdekken we nieuwe elementen die elkaar vlot opvolgen. Aan het einde worden we getrakteerd op een indrukwekkend samenspel tussen de drummer en de gitarist, waar ze virtuoos de muzikale climax bereiken. Helaas komt het nummer abrupt tot een einde, maar deze muzikale smaakmaker smaakt ongetwijfeld naar meer.

Midnight Rodeo bewijst wederom hun veelzijdigheid en belooft met hun toekomstige debuutalbum een opwindende toevoeging te worden aan de muziekscene. We kijken reikhalzend uit naar wat deze veelbelovende band ons nog meer te bieden heeft.

Facebook / Twitter / Instagram

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

140 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Midnight Rodeo - "Now You're Gone"

Het is altijd fijn als je bij een debuutsingle enkele referenties kunt voorleggen. Zo kan Midnight Rodeo meteen zeggen dat het voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.