Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Midnight Rodeo – “Now You’re Gone”

© Jack Stoddart

Het is altijd fijn als je bij een debuutsingle enkele referenties kunt voorleggen. Zo kan Midnight Rodeo meteen zeggen dat het voor zijn debuut al tekende bij FatCat Records, en haalde het inspiratie bij Allah-las, Juniore, La Luz en Pink Floyd. Met al die namen in het achterhoofd begonnen we dan ook meteen te luisteren naar debuutsingle “Now You’re Gone” en de verwachtingen die je hebt na het lezen van de eerste twee zinnen, worden ook helemaal ingelost.

De band uit Nottingham bestaat uit zes personen, wat er meteen voor zorgt dat je een rijke sound kan ontwikkelen. Als de helft van je band dan nog eens vocals voor zijn rekening neemt, dan kan het geheel niet anders dan een zweverig allegaartje worden. “Now You’re Gone” begint heel mysterieus met een gierend gitaartje en zweverige vocals die je meenemen op een reisje richting verlaten landschappen. De fragiele vocals van zangeres Maddy Chamberlain zorgen voor een mysterieus sfeertje en eenmaal alle instrumenten invallen, ontstaat er iets gigantisch psychedelisch. De riff is weinig vernieuwend, maar de combinatie van alle factoren maakt er wel iets warm en verfrissends van. We zijn alvast benieuwd waar de band naartoe zal werken.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.