Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bar italia – “Jelsy”

© Steve Gullick

bar italia bezorgt de alternatieve scene de laatste jaren een frisse versie van alternatieve rock. De nummers van de band dagen de grenzen van genres uit met behulp van catchy hooks voorzien van etherische zang. bar italia echoot postpunk, shoegaze en de moeilijk definieerbare muziek waarmee artiesten als Dean Blunt hun luisteraars bezweren. Het meest recente album van het Britse trio Tracy Denim verscheen dit jaar pas in mei, toch voegen ze begin november alweer een nieuwe verzameling toe aan een jong, maar stabiel oeuvre. Enkele weken geleden lieten ze de eerste single van The Twits,my little tony“, op de wereld los. Nu we ook van “Jelsy” kunnen proeven, verhoogt de groep onze enthousiaste verwachtingen.

Het drietal begrijpt dat heel wat zang in de postpunkwereld sterk op elkaar lijkt. bar italia bezit zelf over diverse stemkleuren, waarmee ze nu ook “Jelsy” masseren. Zo ontstaat een hypnotiserende dialoog tussen elke muzikant en een grotere indruk van eenheid dan bij artiesten die voor een meer traditionele bezetting kiezen. Ondanks hun uiteenlopende karakter, sluiten de stemmen nauw op elkaar aan en versmelten ze feilloos met de instrumental van “Jelsy”. En ja, ook die klinkt vooral als bar italia: dramatische dromers, lichtjes in slowmotion. De dansende leadgitaar zorgt voor een lied dat iets vrolijker, maar ook braver klinkt dan heel wat eerdere nummers.

“Jelsy” is dus zeker geen revolutie binnen bar italia’s discografie, maar dat was verre van nodig. Voorlopig is het wel een van de zachtere scenes in het muzikaal equivalent van een korrelige arthouse film. Zoek “Jelsy” op, sluit je ogen, druk op play, wieg wat door je kamer en wie weet waan je jezelf ook in hun cinematografische wereld, zonder je ogen vast te lijmen aan een of ander vermoeiend scherm. Wij rijgen alleszins een bescheiden pareltje aan de ketting van uitmuntende bar italia-muziek.

bar italia komt in november nogmaals naar ons land voor twee clubshows: op zaterdag 25 november in de Antwerpse Trix en op zondag 26 november in de Brusselse Botanique.

Instagram / Website / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whispering Sons - The Great Calm (★★★★): Een nieuw hoofdstuk

‘Zonder de donkere sfeer klinkt onze muziek als een Mario Kart-liedje’, lachte Whispering Sons nog in een interview met Dansende Beren in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Horses - "King Dundalk"

Molly Horses is een huwelijk tussen twee bands, FoFon Ru en Ted Leo & the Pharmacists, die voorheen aan de oostkust van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "We Make Hits"

Al van bij de eerste single uit het tweede album van Yard Act werd het duidelijk dat ze meer dan waarschijnlijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.