Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Day Off – “Breeze”

The Day Off is een relatief jonge garagerockband uit West-Vlaanderen die klaar lijkt om een stap voorwaarts te zetten. De mannen uit Brugge vertegenwoordigden op Campo Solar al de lokale rockscène en losten in 2019 reeds een ep, maar de grote bekendheid bleef voorlopig uit. Geduldig werd door Simon Rabaey en de zijnen verder aan de weg getimmerd. De bandleden noemen zichzelf een kruising tussen Kurt Cobain-invloeden en toegankelijkere punk. Op vroeger werk verstopten ze inderdaad niet dat ze ook graag rechtdoor rocken. Begin volgend jaar komt hun eerste volwaardige album uit waarvan ze vandaag “Breeze” lossen als vooruitgeschoven single.

“Breeze” start met een typische gitaaropbouw die ons enkele decennia terug katapulteert. Een elektrische gitaar dreigt gedurende een minuut een nummer in te luiden dat weinig verrassend zou kunnen openbreken. Het is omstreeks die minuutwisseling dat The Day Off ons meesleurt in hun verhaal door het nummer veel voller en gecontroleerder te laten ontploffen dan menig ander startende rockband gedaan zou hebben. Het strekt ook tot lof dat het nummer, hoewel bondig, erin slaagt om eerst een instrumentaal raamwerk op te zetten alvorens de zanger invalt. Dat Simon Rabaey er in die beperkte tijd toch in slaagt om met de korrel in de stem zijn plaats op te eisen, is een bijkomend pluspunt.

The Day Off lostte samen met single “Breeze” drie andere nummers van een album dat ze in verschillende delen op het publiek los zullen laten. Daarbij valt op dat ze graag hinten naar bands als Royal Blood of SONS. Met “Breeze” hebben ze evenwel een nummer te pakken dat gerust als stempel van de eigen identiteit mag dienen. Fabricated Mess komt op 5 januari uit.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "Hideous"

Bij de fans van onder meer Royal Blood en Queens of the Stone Age zal de muziek van Belgische supergroep Hideous ook…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood - “Supermodel Avalanches”

Begin september bracht Royal Blood met Back To The Water Below zijn reeds vierde album uit. Mike Kerr en Ben Thatcher keerden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.