Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glints – “Alarm” (feat. Jan Paternoster)

© CPU – Lies Borgers

Van een featuring meer of minder is de Antwerpse rapper Glints niet vies. Op zijn recentste lp THE DARK! prijken namen als Daan en Romeo Elvis, en in werk daarvoor kan je al eens op bijvoorbeeld een DVTCH NORRIS stoten. Voor Glints’ nieuwe single is de eer weggelegd aan Jan Paternoster, die tijdens zijn goedgevulde zomer met Black Box Revelation klaarblijkelijk nog wat tijd overhad om met Jan Maarschalk Lemmens aka Glints de studio in te duiken. Op de nieuwe single “Alarm” kijken de Jannen naar onze maatschappij en regering door hun meest kritische bril.

Zoals veel van Glints’ nummers zuigt ook deze vanaf seconde één meteen de aandacht naar zich toe. Met snerpende stem haalt de rapper zijn beste alarmimitatie boven. Paternosters aanstekelijk gitaarrifje fungeert als fluitsignaal om de teksttrein van de rapper op gang te trekken. Glints luidt de alarmbel en houdt de Belgische politici een spiegel voor. De subtiele sirene in het midden van het nummer is een snuggere en waardevolle toevoeging. Op sommige momenten wordt de lijn tussen catchy en enerverend door de schelle alarmimitatie nogal dun, maar een alarm dat je niet aan de snelheid van het licht wil afdrukken, mist dat niet volledig zijn effect?

Op 3 november staat Glints in een uitverkochte Roma. Geen ticketje kunnen bemachtigen? Voor volgend jaar zijn de eerste shows reeds aangekondigd: vind hem op 1/2/2024 in het Depot in Leuven, op 2/2 in Cactus Muziekcentrum in Brugge, op 21/2 in VIERNULVIER in Gent en op 22/2 in Reflektor Club in Luik.

Glints: Facebook / Instagram
Jan Paternoster: Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

63 posts

About author
Vrienden noemen me 'Boh'
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Box Revelation – "Burn Me Down"

Zonder Black Box Revelation zou de Belgische rockscène niet dezelfde zijn. Dat mochten we ondervinden toen de Brusselaars een radiostilte inlasten die…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Chris Isaak, Richard Hawley en Richard Ashcroft naar de Lokerse Feesten!

Het regent deze week aankondigingen bij de Lokerse Feesten en dat is ook vandaag niet anders. Voor woensdag 7 augustus bevestigde het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Rock Herk 2024: Brutus, Whispering Sons, Herman Brusselmans en meer!

Nu de affiches van ’s lands grootste festivals almaar meer vorm beginnen krijgen, beginnen ook de eerste namen van de middelgrote varianten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.