Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single U2 – “Atomic City”

© Sam Jones

Het was alweer een hele tijd geleden dat we van de Ierse rockers van U2 nieuwe muziek te horen kregen. Of dat een goede of slechte zaak is, laten we in het midden. Het valt echter niet in twijfel te trekken dat de band met albums als The Joshua Tree en Achtung Baby wel zijn stempel op de muziekwereld van de jaren ’80 en ’90 heeft gedrukt. Bono en co hebben voor de rest van het jaar 25 jaar shows gepland in Las Vegas en op de dag van de eerste show in de nu al legendarische MSG Sphere brengen ze een nieuw nummer uit. En daarvoor heeft de groep naar Blondie geluisterd.

Met wat drumgeweld en een goede gitaar begint “Atomic City” op z’n minst veelbelovend, en de herkenbare stem van Bono voelt dan ook meteen vertrouwd aan. We horen een versie van U2 die we goed kennen en dat doet deugd. Vernieuwend is het echter niet en zijn het vooral onze nostalgische gevoelens die worden aangewakkerd. Niet alleen het U2 van vroeger komt op in gedachten, maar ook “Call Me” van Blondie is met momenten sterk aanwezig. Bono zingt net niet zo mooi als Debbie Harry, maar we zijn al tevreden dat “Atomic City” een degelijke rocksong is. Niet te speciaal, maar wel gewoon goed.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1122 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single U2 - "Your Song Saved My Life"

Wie geïnteresseerd is in bands met een rijke geschiedenis, zal U2 maar een saaie band vinden. Sinds 1976 bestaat de Ierse rockgroep…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martin Garrix - "We Are The People" (feat. Bono & The Edge)

Nederlander Martin Garrix heeft het al ver geschopt in zijn leven. De dj speelde reeds op festivals als Coachella en Tomorrowland en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single U2 - "Ahimsa" (feat. A.R. Rahman)

U2 is zonder twijfel één van de grootste bands ooit. Het viertal brak al vele records met onder andere hun liveshows. Zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.