Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Reytons – “Let Me Breathe”

© CPU – Jan Van Hecke

Dit jaar vierde The Reytons een onverwacht succes dat je gerust een unicum mag noemen. Hun tweede album What’s Rock And Roll? behaalde immers de hoogste plek in de Britse albumcharts en dat volledig zonder muzieklabel. Een verschroeiende werkethos maakte dit straffe succes mogelijk en dat werpt ook buiten hun landgrenzen verse vruchten af. Afgelopen zomer kon je de Sheffieldse bende bijvoorbeeld al op Rock Werchter aan het werk zien en met een uitverkocht optreden in Gent in november lijkt ook hier hun trein, ondanks geen enkele radiosupport, definitief vertrokken. Op 19 januari verschijnt er met Ballad Of A Bystander alweer een nieuw album en dat wordt iets om naar uit te kijken als we de eerste voorbode “Let Me Breathe” mogen geloven.

The Reytons evolueert binnen hun gekende stijl en zo voelt “Let Me Breathe” als een behoorlijke frisse start van een nieuwe albumcampagne. Ondanks dat ze uit dezelfde inspiratiepot blijven vissen, klinken ze deze keer nog iets origineler en authentieker dan we van hun eerste twee albums gewoon waren. Aan een levendige energie ontbreekt het daarbovenop niet, zeker in het catchy refrein waar alles steeds netjes samenkomt. Buiten de lijntjes kleuren doet The Reytons op “Let Me Breathe” op geen enkel moment en toch is dat geenszins een afknapper, want wat de Britten nu eenmaal doen, doen ze gewoonweg bijzonder goed.

Op vrijdag 17 november staat The Reytons in de gloednieuwe muziekclub Wintercircus in Gent. Alle kaartjes zijn daarvoor inmiddels de deur uit. Ballad Of A Bystander verschijnt op 19 januari.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1918 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Reytons @ Muziekclub Wintercircus: De pub ontgroeid

Voor de tweede avond ooit werd er een concert georganiseerd in Muziekclub Wintercircus te Gent. Concertpromoter Democrazy en Kunstencentrum VIERNULVIER slaan de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Reytons – “Market Street”

Zonder muzieklabel en radiosupport de Britse hitlijsten veroveren, weinig artiesten doen het The Reytons na. De band bracht dit afgelopen jaar met…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.