Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Canty – “Mercy Street”

© Laura Buchi

Zanger en multi-instrumentalist Canty uit London staat aan het begin van hun piepjonge carrière. Amper twee maanden geleden kwam hun eerste single “Follower” uit onder het onafhankelijke, Britse label Full Time Hobby. De sound van Canty zweeft ergens tussen alternatieve pop, indie en elektronica. Dat de zanger lak heeft aan werken binnen één genre en hokjesdenken bewijst die ook op “Mercy Street”.

Onheilspellende piano akkoorden leiden “Mercy Street” in, waarna we kennis maken met de krachtige, zware stem van Canty. Wanneer de drums tevoorschijn komen en Canty de hogere regionen van hun stem uit de doeken doet, komt de track pas echt op gang. Een melancholisch hoogtepunt bereikt het nummer wanneer strijkers de instrumentatie naar een emotioneel hoger niveau tillen. Het derde en laatste deel van de single start dan weer rustig en bouwt op naar een laatste, chaotische hoogtepunt. “Mercy Street” is een alternatief schot in de roos en zal vooral liefhebbers van experimentele en eigenzinnige muziek laten hunkeren naar meer.

Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Reytons – “Market Street”

Zonder muzieklabel en radiosupport de Britse hitlijsten veroveren, weinig artiesten doen het The Reytons na. De band bracht dit afgelopen jaar met…
AlbumsRecensies

Kevin Abstract – Blanket (★★½): Een muzikale wending

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat de leden van Brockhampton afscheid van elkaar namen. Hoewel leden van de rapformatie, die…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Oliver Keane - "Miss you"

Een break-up ervaren waarvan je weet dat het je eigen fout is. Dat is exact het gevoel dat de twintiger Oliver Keane…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.