Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte Cardin – “Feel Good”

© CPU – Leni Sonck

Nog geen maand geleden verscheen met 99 Nights de derde langspeler van Charlotte Cardin waarmee ze meteen vriend en vijand wist te verrassen. De Canadese pakte uit met niet altijd even voor de hand liggende muzikale keuzes en week zo af van het platgetrapte pad der commerciële popmuziek. Inmiddels is de zangeres aan haar tournee begonnen en komen de songs stilaan ook live tot leven, maar dat blijkt geen reden te zijn om het op andere vlakken wat rustiger aan te doen. Met “Feel Good” krijgen we namelijk de eerste single te horen van Une semaine à Paris dat in november moet verschijnen.

In het verleden speelde Cardin al met verschillende talen en slaagde ze erin Frans en Engels te laten samensmelten tot een geheel dat elkaar perfect aanvult. Toch hoorden we op haar nieuwste plaat 99 Nights geen Frans, tenzij een beperkte bijdrage op “Enfer” en de eerder verschenen Franstalige versie van “Confetti” die uiteindelijk niet op de plaat te vinden is. Ter compensatie krijgen we echter een volwaardige ep in het Frans, want hoewel “Feel Good” een Engelse titel draagt, is de voertaal een aanstekelijke mix van beide talen. Het geheel profileert zich als een uitstekende song voor zwoele nazomeravonden waarbij ook de dansvloer niet onberoerd gelaten wordt. Hoewel we absoluut begrijpen waarom “Feel Good” niet echt paste binnen 99 Nights, zijn er toch duidelijk kwaliteiten van die plaat die Cardin ook hier weer tot uiting laat komen. De catchy song is namelijk even klassevol als sexy en er hangt een zeker mysterie rond de zanglijn. Hiermee levert Charlotte Cardin op korte tijd weer een fijn liedje af dat ongetwijfeld de weg zal vinden naar heel wat afspeellijsten.

Charlotte Cardin staat op 21 september in La Madeleine te Brussel. Een dag later kan je haar in de Amsterdamse Tolhuistuin aan het werk zien. Op 17 november verschijnt haar nieuwe ep Une semaine à Paris.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FeaturesWedstrijden

Win tickets voor Fifty Session in C12 met Charlotte Cardin en Porcelain Id

In onze hoofdstad zijn de Fifty Sessions inmiddels een begrip geworden wanneer het aankomt op exclusieve avonden waarbij je veelbelovend muzikaal talent…
InstagramLiveRecensies

Charlotte Cardin @ La Madeleine: Van traantjes tot feestjes

Er zijn heel wat artiesten met de naam Charlotte in de muziekwereld terug te vinden en gisteren verzamelden de fans van Charlotte…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Charlotte Cardin - 99 Nights (★★★★): Verrassend eerlijk popalbum

Er hangt een soort mythe rond de tweede langspeler die een artiest op de wereld afvuurt, maar voor de Canadese Charlotte Cardin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.