Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alessandra – “Bad Bitch”

© Guro Sommer

De Italiaans-Noorse zangeres Alessandra putte uit haar Eurovisiesongfestivaldeelname een hitje met het fijne “Queen of Kings”. Het leverde de prille twintiger een verdiende vijfde plaats op en een touraankondiging door Europa volgde. Sinds haar thuiskomst van Liverpool kwam met “Pretty Devil” nog één nummer uit, waardoor “Bad Bitch” pas haar derde officiële release is. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de creativiteit beetje bij beetje achteruit gaat, want “Bad Bitch” mag dan wel wat rebels klinken; in feite is het niet meer dan een platte popsong.

Na “Pretty Devil” hoopten we dat Alessandra wat meer buiten de lijntjes zou kleuren, maar wat ze deed is eigenlijk het tegenovergestelde. Waar er in die eerste nog wel wat pit zat, neigt haar nieuwste creatie eerder naar de popclichés. We zouden durven zeggen dat de inspiratie wat zoek is, maar na twee nummers lijkt ons dat wel heel erg vroeg. Wat wel positief is aan het nummer, is de boodschap die erachter zit: de bitch waarover het gaat is zoals de titel vermoedt niet zo braaf als het nummer klinkt, en ze is daar heel tevreden over. Ze kan zijn wie ze is en ziet haar eigen persoon als een zegen. We zullen ons dan maar optrekken aan die boodschap en onze vingers kruisen voor een volgend, avontuurlijker nummer.

Op 13 februari staat Alessandra op het podium van de Amsterdamse Melkweg. Die show is uitverkocht. Voor het concert in Trix de dag erna zijn de laatste kaarten in de verkoop.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alessandra - "Pretty Devil"

De amper twintig lentes oude Alessandra raakte een tijdje geleden bekend bij het grote publiek door haar deelname aan de grootste liedjeswedstrijd…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 113

We zitten al even in 2018 en we werden al heel wat muzikaal verwend. Voor de 113ste keer hebben we voor jou…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 63

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Toch zijn deze absoluut de moeite…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.