Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alessandra – “Narcissist”

© Guro Sommer

We leerden de Noors-Italiaanse Alessandra vorig jaar kennen door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival. Hoewel ze met haar “Queen of Kings” de trofee niet mee mocht nemen naar Noorwegen, had ze wel een gigantische hit te pakken. Dat blijkt niet alleen uit de miljoenen streams op Spotify, maar ook uit de talrijke versies van de song die inmiddels te vinden zijn. Sindsdien timmert Alessandra stevig aan haar weg, maar trapte ze meermaals in de val der popclichés. Nieuw jaar, nieuwe kansen moet de zangeres gedacht hebben en dus krijgen we met “Narcissist” de eerste nieuwe single van 2024 van Alessandra.

Dat de artieste het over een andere boeg gooit, wordt al na enkele seconden duidelijk. De stem van Alessandra klinkt rauwer dan we gewend zijn en over de zachte instrumentatie lijkt het alsof ze haar mes slijpt om vervolgens stevig uit te pakken. Hoewel het tempo voorzichtig opgevoerd wordt, krijgen we geen typisch explosief refrein, maar net een verhaal dat zich steeds meer ontplooit. ‘Can’t you see I’m crying / Can’t you see I’m broken’ klinkt het en daarmee toont de zangeres zich kwetsbaarder dan de titel doet vermoeden. Het hoogtepunt van de song zit verpakt in de bridge, waar het lijkt alsof Alessandra hopeloos achter iets aan loopt wat altijd net buiten handbereik zal liggen. Hier en daar lijken discoklanken zich naar de voorgrond te bewegen, maar het is vooral de expansieve sound die ervoor zorgt dat deze “Narcissist” ons weet te overtuigen.

Alessandra staat op 14 februari in Trix.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alessandra - "Heavy"

Hoewel ze niet won, kon de Italiaans-Noorse Alessandra op Eurovisie heel wat fans voor zich winnen. “Queen of Kings” was wat ons…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alessandra - "Bad Bitch"

De Italiaans-Noorse zangeres Alessandra putte uit haar Eurovisiesongfestivaldeelname een hitje met het fijne “Queen of Kings”. Het leverde de prille twintiger een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alessandra - "Pretty Devil"

De amper twintig lentes oude Alessandra raakte een tijdje geleden bekend bij het grote publiek door haar deelname aan de grootste liedjeswedstrijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.