Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Underwater Fsh – “I Used To See The Window”

Het Koninklijk Conservatorium Brussel barst van het talent en het is ook niet onlogisch dat nieuwe muziekprojecten daar het licht zien. Underwater Fsh is een van de nieuwste bands die we kunnen linken aan het KCB, aangezien alle drie de bandleden daar een opleiding genoten. Het trio verdwijnt graag in muzikale landschappen: aanvankelijk eerder akoestisch, maar intussen zijn ze niet meer onbekend met synths en stemvervormers. Op zang is Tijn Heijblom te horen, op drums en synths vinden we Victor Khaddaj terug en Ee Hyung Jin speelt saxofoon en ewi. Alle drie zorgen ze dan ook nog eens voor wat extra elektronische effecten. Khaddaj en Hyung Jin spelen trouwens ook samen bij Bex, (dat eerder dit jaar debuutsingle “Future Mountain” uitbracht en al op Gent Jazz speelde).

Bij een bandnaam als Underwater Fsh verwachten we ons eigenlijk aan een duik in een surreële wereld en “I Used To See The Window” is dan ook niet minder dan dat. Wazige soundscapes glijden in elkaar over en daarboven (maar evengoed daardoorheen) paradeert de stem van Tijn Heijblom. Het voegt een spannend effect toe aan de muziek en doet ons met gesloten ogen uitkijken naar de kleine details die het trio her en der in de muziek verstopt heeft. “I Used To See The Window” is een sterke debuutsingle waarop Underwater Fsh ons meteen meezuigt in hun diepe waters.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1083 posts

About author
braaf zijn hé
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.