Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Dead Poet Society – “Running In Circles” & “HURT”

© CPU – Toon Miermans

Fan van Royal Blood en aanverwanten? Spits dan gerust even je oren voor Dead Poet Society. Het Amerikaanse kwartet genoot zijn opleiding aan de prestigieuze Berklee College of Music in Boston alvorens z’n onheil te gaan zoeken aan de westkust van de Staten. De muzikale puzzel legden ze in Californië en je kan gerust stellen dat alles op zijn plaats viel. Hun debuutalbum -!- walste harder dan een pletwals en verstevigde hun fundament als band. Ondertussen bouwt Dead Poet Society naarstig verder aan een opvolger en die zou niet meer al te lang op zich laten wachten. De dubbelsingle “Running In Circles” & “HURT” beukt de poorten van een nieuw hoofdstuk alvast stevig open.

Wat vaststaat, is dat Dead Poet Society met zijn nieuwe singles allesbehalve op zijn plaats blijft trappelen. Voor “Running In Circles” loopt de band zelfs rondjes in ons hoofd, want het nummer is een catchy rocker met een groots en bombastisch refrein. Het afgelikte zit er altijd wel een beetje in, maar dat kan je evengoed zeggen van hun ruige energie. Frontzanger Jack Underkofler steekt een leuke energie in het liedje en zorgt er mede voor dat “Running In Circles” zo op de radio kan. In het laatste derde van het nummer haalt Dead Poet Society nog eens alles uit de kast door het op een explosieve spurt te zetten. De eindstreep halen ze alvast met overtuiging.

Een paar intensieve rondjes kunnen al eens voor verzuurde kuiten zorgen, al heeft Dead Poet Society daar met “HURT” ook het passende nummer voor gemaakt. Als b-kantje kan je het nummer moeilijk bestempelen; daarvoor gutst het maar al te veel van de catchy riffs. Ook op “HURT” zit het refrein uiterst sterk in elkaar en zorgen de strofes voor het bindende middel. De band neemt weinig tot geen risico’s, al kleurt hij kort voor slot toch nog een beetje buiten de lijntjes. Dead Poet Society is warmgedraaid en klaar om de rockharten nog talrijker te doen slaan.

Op vrijdag 8 maart staat Dead Poet Society in de Trix te Antwerpen.

Instagram / Facebook / Twitter (X)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1917 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIL BO RIVA - "Running in Circles"

Een man van de wereld, dat is FIL BO RIVA. De muzikant werd in Rome geboren, leefde een poosje in Dublin maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.