Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single trance fatale – “Selfmade”

Toen vorige week de kandidaten van de voorrondes van de nieuwe Sound Track-editie bekendgemaakt werden, zagen we enkele bands en artiesten die al een belletje deden rinkelen, maar natuurlijk ook enkele nobele onbekenden. Een naam die ogenschijnlijk tot die laatste categorie behoort was trance fatale, maar na wat opzoekwerk bleek dat het ging om een omdoping van Fuel Balance. Dat project, bestaande uit zanger/gitarist Felix Vloeberghs en drummer Arno Salmon, maakt met zijn minimale bemanning lawaai voor tien; een tendens die ook na de naamsverandering stand blijft houden.

Met “Selfmade” trappen de mannen dus een nieuw hoofdstuk op gang; eentje waarbij de pit nog altijd centraal lijkt te staan. De riffs vliegen je namelijk ook vandaag om de oren, want na een korte intro vliegt het duo er al snel stevig tegenaan. Schurende en energieke garagerock waarbij het zweet van het plafond druipt, mede doordat het tempo alsmaar intenser lijkt te worden. Een tempo dat illusiegewijs steeds hoger lijkt te gaan liggen, een bridge waarbij de gitaar onder je huid kruipt en een laatste ontploffing die ervoor zorgt dat het zinnetje ‘no one is selfmade’ in je gehoorkanalen blijft dwalen: trance fatale heeft met “Selfmade” een sterke single aan zijn palmares toegevoegd.

“Selfmade” is meteen ook de eerste single van debuut-ep Only Fools Believe the Words Said In a Song, die op 3 november verschijnt. Op 30 september speelt trance fatale in de voorronde van Sound Track in JH Terminal T in Zaventem.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1876 posts

About author
't is oke.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.