Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle JERIKO – “Sick Days”

Dansende Beren zet graag nieuwe beloftevolle artiesten in de kijker en daar valt de Liedekerkse, tienvoetige band JERIKO zeker onder. Het idee achter de band voegt eigenlijk nog twee extra voeten toe aan het vijftal, namelijk het fictief personage Jeriko. Zowel muzikaal als tekstueel zullen de nummers spreken over de oncontroleerbare moodswings van het personage. JERIKO pint zich op die manier niet vast op één stemming, maar kiest voor een spanningsveld tussen amusement en duisternis. Vandaag ziet debuutsingle “Sick Days” het levenslicht.

Met “Sick Days” zet de band meteen de toon voor wat (of beter gezegd, wie) JERIKO is. Een absurd staaltje stemmingswisselingen wordt op ons afgevuurd tijdens de speelse, maar toch ook duistere indierockdeuntjes. “Sick Days” vertelt ons over het lot: ongeluk kan zich achter elke hoek verschuilen, maar voor hetzelfde geld bots je er nooit op. Die gedachte kan een rem zetten op ons gedrag, maar verder heeft ze eigenlijk weinig zin. Loslaten is dus de boodschap en dat lukt vooral op de muzikale ontploffing naar het einde van “Sick Days” toe perfect. JERIKO levert bij zijn debuutsingle meteen een sterke videoclip af die verschillende metaforen van nutteloosheid uitbeeldt. We kunnen JERIKO dus alvast niet verwijten van onprofessionaliteit. Het stevige “Sick Days” laat ons daarom uitkijken naar wat de band nog in petto heeft.

Op 22 september geeft JERIKO een releaseparty in jeugdhuis Stam X in Denderleeuw.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.