Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sampha – “Only”

© CPU – Kris Kellens

We hebben er om en bij de zes jaar op moeten wachten, maar later dit jaar komt er eindelijk een nieuw album van Sampha uit. De Brit heeft zelfs nog maar een langspeler op zijn palmares staan, maar  Process gooide internationaal zulke hoge ogen dat er meteen nogal reikhalzend werd uitgekeken naar een vervolg. Een lange tijd radiostilte was echter het gevolg, met hier en daar een feature of een rolletje als producer als enige bezigheid. In de schaduw werd er dus echter aan een vervolgstuk, dat nu ook verdere details krijgt. LAHAI, vernoemd naar Sampha’s grootvader, verschijnt binnen een dikke maand en met “Spirit 2.0” en deze nieuwe “Only” hebben we al een eerste idee van hoe die plaat zal gaan klinken.

De Brit lijkt vooral voort te borduren op wat hij in het verleden al deed, hetzij dat het vandaag allemaal moderner, diepgaander en soms ook een beetje vager klinkt. Deze “Only” klinkt weliswaar een tikkeltje toegankelijker, waardoor het ook wat cooler binnenkomt dan zijn voorganger. Aan de hand van een coole, ietwat donkere beat die in evenwicht wordt gehouden door lichte pianoklanken toont Sampha zich van zijn meest groovy kant. De producer vindt in zijn nieuwste creatie het midden tussen rappen en zingen, met een erg zwoel en cool nummer tot gevolg. “Only” lijkt zich op die manier ook te ontpoppen tot de ideale soundtrack van de nazomer, waardoor het nu nog wat meer uitkijken geblazen is richting oktober.

LAHAI verschijnt op 20 oktober. Op 5 december stelt hij dat voor in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, hiervoor zijn tickets beschikbaar vanaf 15 september.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1967 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sampha - Lahai (★★★★): Laagjes

Er zijn zo van die albums waarbij we op voorhand eigenlijk al weten dat ze heel goed in elkaar zullen zitten. Erg…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sampha - "Spirit 2.0"

Iets meer dan zes jaar geleden bracht Sampha Lahai Sisay zijn eerste en vooralsnog enige album uit. Met Process deed de Londenaar meteen monden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SBTRKT & Teezo Touchdown - "Waiting"

De Londense Aaron Jerome bracht al langer muziek uit onder zijn eigen naam, maar verscheen begin jaren 2010 op het toneel als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.