Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single GROS COEUR – “Monique”

Onbekend is zeker niet onbemind en dat geldt nog meer voor bands uit ons eigen land die niet uit Vlaanderen komen. Neem nu GROS COEUR, een Brusselse band met een groot hart voor gitaren en psychedelische sounds. Vorig jaar nog kwam hun eerste single uit en sindsdien speelde de band al heel wat uitmuntende shows in ons land, maar een grote naam maakten ze daar nog niet mee. Op 6 oktober verschijnt met Gros Disque ook de eerste langspeler van het viertal en met “Monique” hebben ze alvast een van de Belgische songs van het jaar vast.

Net geen negen minuten duurt de single en dan kan het alle kanten uitgaan. Het kan te lang zijn, er kan heel weinig in gebeuren of gewoon heel experimenteel zijn. “Monique” is geen van de voorgaande. De single begint heel zachtjes met mysterieuze stemmen die je toch serieus testen en op je honger laten zitten. Het is weliswaar allemaal opbouw, want na een goede twee minuten komen er iets meer psychedelische gitaren in het geheel die al direct voor iets zweverig zorgen. Dat is nog niet genoeg, want na een goede drie minuten gaat het tempo plots de hoogte in en klinkt alles veel steviger. Op die manier kan GROS COEUR de spanningsboog van de single heel goed in bedwang houden. Want dat tempo blijft een beetje op de achtergrond hangen de volgende minuten, om dan op het eind volledig uit de bol te gaan. “Monique” is een psychedelisch garagefuzznummer zoals er nog maar weinig gemaakt zijn in België en we raden iedereen aan om de band nu op zijn radar te zetten.

Gros Disque komt uit op 6 oktober. Op 12 september speelt de band in de Chinastraat in Gent, op 19 oktober in de Botanique en op 20 en 21 oktober op Left of the Dial in Rotterdam.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3673 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…
InstagramLiveRecensies

Left of the Dial 2023 (Festivaldag 2): Rotterdam in de mix

Na regen kwam gisteren in Rotterdam jammer genoeg geen zonneschijn, al deerde dat de pret op de tweede dag van Left of…
LiveRecensies

We Are Open (dag 2) @ Trix: En er werd gedanst

Nadat op de vrijdag van We Are Open met Jazz Brak, RONKER en Kleine Crack & Slagter al heel wat mooie namen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.