Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Divorce – “Scratch Your Metal”

© Meadow Florence

Heel veel tijd om te ontspannen heeft Divorce niet gehad. Het Britse viertal beleefde namelijk een uiterst drukke festivalzomer in eigen land en afgelopen week maakten ze zelfs weer een ommezwaai richting Nederland met naar verluid erg gesmaakte optredens op Into The Great Wide Open en Loose Ends. Rond Divorce hangt een, zoals de Engelsen dat zo hip kunnen verwoorden, een ‘buzz’ en die lijkt de komende maanden alleen maar groter te zullen worden. De Heavy Metal ep verschijnt op 17 november en daar krijgen we met “Scratch Your Metal” een tweede voorbode uit te horen.

Waar het kwartet in hun begindagen vooral koos voor poeslieve indiefolk à la Big Thief, verkent het met die nieuwe muziek steevast nieuwe oorden. Beenharde heavy metal hoeven we hoe dan ook niet te vrezen, maar Divorce pakt het op “Scratch Your Metal” toch op een rustieke manier aan. Het begin wordt gekleurd door de samenzang van Felix en Tiger, maar ook een scheve gitaarnoot springt in het oog. Divorce hanteert op “Scratch Your Metal” overigens hun geliefkoosde songformule waarin ze zacht beginnen om van daaruit geleidelijk te bouwen aan een pakkend slot. Toch voelt het nummer niet aan als een herhaling van wat we eerder van ze te horen kregen en houden ze het speelse knap in hun muziek.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2036 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bruce Dickinson - “Afterglow of Ragnarok”

Waardig ouder worden. Het onderwerp kwam meteen ter sprake bij de lancering van “Afterglow of Ragnarok”, de nieuwe single van Bruce Dickinson….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.