Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single High Fade – “Fur Coat”

Drie Schotse nozems die furieuze funk spelen? Hallo, High Fade. Dit trio uit Edinburgh bestaat sinds 2018, maar kwam ons pas een tijdje geleden aanwaaien via, jawel, sociale media. We begonnen voorzichtig te volgen, want je weet hoe dat gaat met socialmediahypes: een scheet in een tweeliterfles heeft dikwijls meer inhoud. Maar kijk, Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) blijven maar pompende mixen maken van Motown en classic rock, fijntjes geïnjecteerd met een dosis disco.

Goed voorbeeld: “Fur Coat”, de nieuwe single van High Fade, begint met wat lijkt op de solosectie van een bluesy hardrocknummer, met dank aan de dubbele, hoog piepende gitaren en de koebel. Dan is er de start-stop-truc met drums en gehijg. En dan barst de funk los met een heel typisch riffje (funk, hè) en een olievette baslijn. Het is on-mo-ge-lijk om niet minstens met je hoofd mee te shaken. Wat verder doet die loeiende gitaar zijn herintrede en zou je zweren dat dit trio rechtstreeks uit de jaren ’70 gekatapulteerd is. De tekst bestaat voornamelijk uit de zinsnede ‘She’s got a fur coat’, wat perfect is om mee te brullen terwijl je de dansvloer onveilig maakt met heupbewegingen waar Elvis Presley nog een puntje aan kan zuigen.

Net als Urbanus houden wij niet van madammen met een bontjas, maar van dit exemplaar kunnen we onze ogen en zeker onze oren niet afhouden. Blijkbaar hebben Jack Black, Cypress Hill, Glenn Hughes (ex-Deep Purple) en Brad Wilk van Rage Against The Machine zich al positief uitgelaten over High Fade. Wij begrijpen helemaal waarom. Tijd dat dit swingende drietal eens een Belgische concertzaal op zijn kop mag zetten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JJ Grey & Mofro - “The Sea”

Fans van JJ Grey & Mofro hadden de hoop al bijna opgegeven, maar na acht lange jaren sinds het uitbrengen van Ol’…
InstagramLiveRecensies

Cory Wong @ Ancienne Belgique (AB): Vuur op het podium

Wie op zoek is naar dansbare funk of aanstekelijke jazz moet bij de Amerikaanse gitarist, songwriter en producer Cory Wong aanbellen. Als…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cory Hanson - Western Cum (★★★★): Cowboy met gitaar onder hoogspanning

Er was een tijd dat de psychedelische rockband Wand zowat jaarlijks een plaat uitbracht (tussen 2014 en 2019 verschenen vijf sterke albums),…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.