Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dawn Brothers – “For Better Or Worse”

© Latoya van der Meeren

Komend najaar verschijnt Alpine Gold het nieuwe en ondertussen al zesde album van Dawn Brothers. Als we de verhalen mogen geloven wordt dat een onweerstaanbare cocktail van rock, folk, blues en soul en keren de Rotterdammers hierbij terug naar de energieke sound van hun debuutplaat Stayin’Out Late. Blijkbaar moest alles weer even opgeschud worden om de juiste focus te hervinden. Met dat debuutalbum uit 2017 toerden ze doorheen Europa en ook Zuid-Afrika en Amerika wisten de muziek van Dawn Brothers te smaken. Na enkele tussendoortjes onder het mom van “(Do The) Double Cream” en “Neighbor” op ons af te vuren, krijgen we nu “For Better Or Worse” op ons los om zo het internationale publiek nog enthousiast te maken voor die nakende langspeler.

Bij eerste luisterbeurt van “For Better Or Worse” denk je eerst de Everly Brothers te horen, gezien de meerstemmige samenzang wel wat weg heeft van het beroemde Amerikaanse duo. Maar de stuwende gitaren en stampende drums duwen het muzikaal een andere richting op. Heerlijke blues rock met van die piano riedeltjes en orgel deuntjes zoals het ‘heurt’ waardoor “For Better Or Worse” allemaal heel lekker fris en energiek klinkt. Na een paar platen met soul en rhythm-and-blues nummers, die ze onder andere met hun collega’s van DeWolff maakten, trappen de Dawn Brothers op hun nieuwste single het gaspedaal, zo te horen, behoorlijk in. Zo gaan we goed gemutst het najaar in en wachten we vol enthousiasme op die nieuwe plaat.

Alpine Gold verschijnt 27 oktober bij Excelsior Recordings.

FacebookInstagramTwitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Seaside Disk - "Recognition"

De opkomende Antwerpse bluesrockband, Seaside Disk, heeft vandaag hun eerste single “Recognition” uitgebracht. In het middelpunt staat zanger Victor Scheltiens, met een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Delta Kream (★★★★): Authentieke hommage aan hun helden

Het valt niet te ontkennen dat The Black Keys doorheen hun 20-jarige bestaan zijn uitgegroeid tot een van de meest succesvolle bluesrockformaties…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Reignwolf - "Cabin Fever"

We leerden Reignwolf rond 2012 voornamelijk kennen via een aantal live-opnames en streamsessies op YouYube. Nummers als “Electric Love”, “In The Dark”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.