Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Gabriel – “Love Can Heal”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is al meer dan twee maanden geleden dat Peter Gabriel zijn Europese tournee in Dublin beëindigde. Die tour liet zich voornamelijk kenmerken door de vele onuitgebrachte nummers die de Britse zanger daar ten gehore bracht. Goed nieuws voor de liefhebbers van die tracks, want die zullen binnenkort verschijnen op zijn nieuwe plaat i/o. Een van de indrukwekkendste daarvan was “Love Can Heal”, waarbij Gabriel zich achter een doorschijnend scherm begaf met daarop een sterrenprojectie en met een soort staf steeds weer verdwijnende tekeningen maakte.

Het nummer is nu ook officieel uitgebracht en stuurt ons meteen terug naar dat fantastische moment in het Sportpaleis begin juni. De meeslepende en melancholische strijkers weten meteen te ontroeren, terwijl de kalme elektronica ons in een roes weet te brengen. Gabriel zelf klinkt dan weer heel verzorgd en ingetogen, waardoor ook hij de nodige emotie toevoegt aan het nummer, terwijl de achtergrondzangeressen in het refrein een geruststellend effect hebben. De single gaat op die manier wel zes minuten verder en dat is eigenlijk geen seconde te veel. “Love Can Heal” is simpelweg een prachtig nummer, met trouwens ook een dito videoclip.

i/o wordt later dit jaar verwacht.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

362 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Peter Gabriel - i/o (★★★★): Peter Gabriljant

Sinds het begin van het jaar bracht Peter Gabriel ons iedere maand een stukje dichter bij zijn nieuwe album i/o, dat zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Gabriel - "Live and Let Live"

Niet alleen het jaar loopt op zijn einde, maar ook de releases van Peter Gabriel. Doorheen het jaar werd iedere maand een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Gabriel – “And Still”

De maandelijkse singlereleases van Peter Gabriel lopen stilaan op zijn einde. De Britse zanger bracht doorheen 2023 iedere maand een single van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.