Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Knuckle Puck – “The Tower”

©Andy Eclov

Knuckle Puck is weer helemaal terug. Met hun aankomende album, Losing What We Love, dat op 20 oktober via Pure Noise wordt verwacht, betreden ze het podium van vernieuwde expressie. Langdurige producent Seth Henderson heeft bijgedragen aan dit opmerkelijke werk, waarbij de band enthousiast verkondigt dat dit album een samenwerkingsverband betreft dat teruggrijpt naar hun oorspronkelijke dagen. Een opmerkelijke verandering in de modus operandi was de overvloed aan in-studio schrijfsessies, een evolutie van formaat voor de band. De melodieën nemen echter een andere toon aan, waarbij de nieuwste single “The Tower” uitblinkt in duisternis, een aspect dat zelfs trouwe Knuckle Puck-fans zou kunnen verrassen.

“The Tower” schildert zijn donkerdere dimensie niet alleen tekstueel, maar ook muzikaal. Deze klanken omarmen de scherpere, grimmigere kant van de band, terwijl ze tegelijkertijd doordrenkt zijn van melodie en atmosfeer. Als exponent van deze herziene creatieve aanpak, vertegenwoordigt “The Tower” een herijking van het gezamenlijke creatieve ethos van de band, waarbij de grenzen van hun geluid opnieuw worden verlegd op manieren die zowel henzelf als hun luisteraars opwinden. Bijzondere bijdragen van drummer Siorek hebben een verschuiving in percussieve perspectieven teweeggebracht, een verandering die onmiddellijk hoorbaar is in het nummer. Over deze nieuwe single verklaart de band: ‘”The Tower” is een lied dat de onvermijdelijkheid van dood, vernietiging en chaos verwelkomt. De wereld is momenteel somber en dit nummer weerspiegelt dat. Het onthult een duistere kant van onze band die we nog niet vaak aan mensen hebben laten zien, wat een belangrijke reden was om het als single te kiezen.’

Terwijl de herinneringen aan “Groundhog Day”, dat vorige herfst nog als single het licht zag, nog vers in ons geheugen liggen, geeft “The Tower” ons een tweede glimp van wat we kunnen verwachten van Losing What We Love. Nog even wachten en het vierde album van deze poppunkers ligt in de rekken.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Islands - "The Tower"

Nadat er maandenlang sporadisch eens een singletje gelost werd, is er nu eindelijk goed nieuws voor de fans van Future Islands. De…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Drown Me Out – “Ghosts”

In 2019 besloten vier beste vrienden de band Drown Me Out te starten. Een kleine twee jaar later volgde al hun eerste…
AlbumsRecensies

Knuckle Puck - 20/20 (★★½): Geslaagd op voldoende wijze

Knuckle Puck is een Amerikaans vijftal dat het label ‘Yet another pop punk band’ dankzij melodische poppunkliedjes met een stevige portie dramatiek en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.