Nieuwe singles

Nieuwe single Hybrid Minds & venbee – “If Love Could Have Saved You”

Beiden hadden al een achtergrond in de bassmuziek, maar in 2012 bundelden Matt Lowe en Jeff Crake na enkele samenwerkingen definitief hun krachten en schuimden ze af naar een melodieuzere, softere muziekstijl. Onder de naam Hybrid Minds gingen ze voortaan door het leven als liquid dnb-dj en -producerduo. Inmiddels hebben ze enkele culthits op hun palmares, waaronder “Touch” uit 2017 en “Let Me Hold You” met Netsky.

Het lijkt ook alsof ze naar onze landgenoot keken om inspiratie op te doen voor deze langverwachte track. Op zijn Second Nature-album, waarop “Let Me Hold You” verscheen, staat namelijk nog een ander nummer dat het heel goed deed: “Hold On“. Op vlak van klank zorgt Hybrid Minds nu voor een klein zusje, al ligt de betekenis wel net wat anders. Inhoudelijk komt het idee van zangeres Charlotte Haining, wiens broer onlangs overleed door zelfdoding. Zij stuurde een akoestische, vocale track door naar Hybrid Minds, dat het transformeerde tot een liquid dnb-nummer. Zij schakelden op hun beurt opkomend Engels talent venbee in, die haar capaciteiten binnen het genre al eerder bewees op “messy in heaven“.

venbee’s aangrijpende stem vertaalt het treurige verhaal perfect in een wat atypisch dnb-nummer. Lyrics als ‘In your darkest night, your hand slipped from mine, I guess you felt the pressure’ doen ons even slikken. Ondanks de genrewijziging blijft het geheel pianogedreven en om stil van te worden door de pakkende, persoonlijke en cruciale boodschap die verspreid wordt. Het is ditmaal misschien niet het voornaamste doel van de Engelsen, maar Hybrid Minds en venbee zouden hiermee zomaar hun volgend hitje in handen kunnen hebben.

Heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Hybrid Minds: Facebook / Instagram / Website
venbee: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Netsky - "Hell In High Heels" (feat. Jazmine Johnson)

Veel muziek heeft Netsky de laatste jaren niet meer uitgebracht: de voorbije twee jaar noteerden we enkel twee singles en zijn remix…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview venbee: 'Ook als the next big thing moet je elke dag vechten voor je plaats’

Een dik jaar geleden postte Erin Doyle een video op haar TikTok-profiel waarin een eerste versie van debuutsingle “low down” te horen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.