Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mannequin Pussy – “I Got Heaven”

Een vlammend brouwsel van rauwe expressie en bevrijdende creativiteit, zo presenteert de band Mannequin Pussy zich in hun meest recente muzikale escapade. De rebelse indiepunkband uit Philadelphia, heeft onlangs wat grootse plannen uit de doeken gedaan. Zo kochten ze de vroegere albums terug van het voormalige label Tiny Engines en brengen ze die nu DIY-gewijs via hun eigen opgerichte platenlabel Romantic Records opnieuw uit. Maar de band laat niet alleen hun oudere muziek herleven; ze hebben zojuist een gloednieuwe single losgelaten: “I Got Heaven”.

Deze laatste creatieve uiting is voortgebracht onder het toeziend oog van indierock veteraan producer John Congleton. “I Got Heaven” is een opgefokt spektakel dat heen en weer slingert tussen stampvoetende fuzzrock furie en dromerige shoegaze melodieën. De tekst, geleid door Marisa Dabice, lijkt een hedendaagse Patti Smith-achtige sfeer na te streven met zijn uitdagende en eigenzinnige uitlatingen: ‘and what if we stopped spinning? / and what if we’re just flat? / and what if Jesus himself ate my fucking snatch?’. De tekst tracht te prikkelen, maar kan tegelijkertijd ook een ongemakkelijke frons op het voorhoofd achterlaten. “I Got Heaven” markeert tevens de terugkeer van Mannequin Pussy na hun ep Perfect uit 2021, al dook Dabice vorig jaar op in de remix van “Pressure Cooker” van Dazy en Militarie Gun.

Hoewel de toekomstige plannen nog in nevelen zijn gehuld, dringt het besef door dat er meer muziek op komst is. Mannequin Pussy heeft nog geen nieuw album aangekondigd, maar belooft wel nieuwe geluiden die op ons afkomen.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 1): Kleur bekennen

Begin juni wordt in Nederland naar goede gewoonte Best Kept Secret gehouden. Met een aangenaam zonnetje kon het festival kort na de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mannequin Pussy - I Got Heaven (★★★½): Een kokende pot van pop en punk

Met een rauwe en ongepolijste energie die doordringt tot in de diepste vezels van je ziel, heeft Mannequin Pussy uit Philadelphia een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.