Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Moyka – “Perfect Movie Scene”

Monika Engeseth zag in mei 1997 het levenslicht in het Noorse Hallingdal. Zelf omschrijft ze zich graag als een popheks, maar in feite is ze vooral de zoveelste alternatieve popprinses die vanuit Noorwegen de Europese markten probeert te veroveren. Sinds 2019 probeert de Noorse jongedame ook naam te maken in de muziek. Haar debuutep Circles kende dan ook een gematigd succes waarbij met haar eerste single “Ride” al een acht miljoental streams op Spotify wist te vergaren. Ondertussen blijft ze rustig aan de weg timmeren en lost ze nu “Perfect Movie Scene” naar aanleiding van haar aankomende album Movies, Cars and Heartbreak dat in het najaar het levenslicht zal zien.

Op Moyka’s muziek zijn de vergelijkingen met Sigrid en AURORA nooit veraf en dat is ook niet anders op “Perfect Movie Scene”. De song is enerzijds poppy genoeg om mensen te laten meezingen en -dansen, maar het blijft ook alternatief genoeg om mensen ook net dat tikkeltje meerwaarde te bezorgen. De opbouw van de song is eerder traag te noemen, maar heeft – net als een ideale scène in een film – wel de nodige cliffhangers om het interessant genoeg te houden. Het elektronische basisgeluid houdt de song stevig op de grond, terwijl de vocaal sterke Moyka voor atmosferische en feeërieke geluiden zorgt. Niet waanzinnig vernieuwend, maar wel leuk om naar te luisteren.

Moyka’s debuutplaat Movies, Cars and Heartbreak wordt 20 oktober verwacht.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "The Conflict of The Mind"

De Noorse popnimf AURORA draait al bijna een decennium mee in het muziekcircuit en toch herinneren we ons de release van “Running…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Your Blood"

Eens een bosnimf, dan weer een magische liefdeskrijger, het zijn slechts een paar van de titels die we de Noorse AURORA al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.