Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Menzingers – “Hope is a Dangerous Little Thing”

© Danielle Dubois

Een band als The Menzingers koestert een gevaarlijk klein iets genaamd hoop – maar of zij het bezitten, dat valt niet met zekerheid te zeggen. De cultlegendes uit Philadelphia, moderne meesters van melodieuze en krachtige punkrock meezingers, hebben de plannen onthuld om het album Hello Exile uit 2019 op te volgen. In de afgelopen maanden hebben zij ons al verrast met de nummers “Bad Actors”, voortgekomen uit de sessies van Hello Exile, en “There’s No Place In This World For Me”, dat een nieuw tijdperk inluidde. Vandaag krijgen we samen met een nieuwe single het nieuws dat de nieuwe langspeler, getiteld Some Of It Was True, deze herfst gelanceerd wordt.

“Hope is a Dangerous Little Thing” zal dienen als de gedesillusioneerde opener van het album. De titel straalt niet veel optimisme uit en zanger Greg Barnett klinkt ook amper hoopvol. De song opent met Barnett solo vergezeld van een gitaar. Lang duurt het niet tot de band hem vervoegt en de song openbreekt. Geheel in de gekende stijl is dit een typisch Menzingers nummer. Nooit worden we verrast met een nieuwigheidje, maar dat maakt het geheel niet minder goed. “Hope is a Dangerous Little Thing” is een opgefokte knaller die handelt over het besef dat je partner liever met een ander zou zijn. Geen onderwerp waar je vrolijk van wordt.

Some Of It Was True verschijnt op 13 oktober via Epitaph. Het album werd vastgelegd in de Sonic Ranch in El Paso, met Brad Cook van Megafaun achter de productieknoppen. Greg Barnett voegt zelf nog toe dat Some Of It Was True geschreven is gedurende de afgelopen tweeënhalf jaar in hotels, kleedkamers, kelders en oefenruimtes, en opgenomen tijdens een levensveranderende retraite in het zuiden. Het is de meest verwezenlijkte versie van wat ze voor ogen hadden toen ze zeventien jaar geleden met deze band begonnen.

FacebookInstagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

The Menzingers - Some of It Was True (★★★): Met de handrem op nieuwe paden verkennen

Voor een band die zoveel heeft geschreven over verdwalen en twijfelen over de tijd die voorbijgaat, lijkt The Menzingers zich comfortabel te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Menzingers - "There’s No Place In This World For Me“

In het huidige, muzikale klimaat is het niet altijd gemakkelijk om een band te vinden die je ziel werkelijk beroert, maar vrees…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Menzingers - "Bad Actors"

Het is geen geheim dat The Menzingers, de hartverwarmende en melodische punkband uit Pennsylvania, bekendstaan om hun onuitputtelijke energie en aanstekelijke refreinen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.