Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dogstar – “Breach”

© Brian Bowen Smith

Dogstar probeert al decennialang hun gestroomlijnde postgrunge alternatieve rock van de grond te krijgen, maar de hinderlijke dagelijkse bezigheden als acteurs van bassist Keanu Reeves en drummer Robert Mailhouse doorkruisen meer wel dan niet de plannen die de band heeft. Toch zijn ze erin geslaagd nu de agenda’s op elkaar af te stemmen want het derde album, getiteld Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees, staat gepland voor 6 oktober. Vorige maand kregen we een leuk voorsmaakje in de vorm van een eerste single uit het album waarbij “Everything Turns Around” een typisch jaren negentig grungy geluid liet optekenen. Niks nieuws onder de zon, maar best wel een aangenaam lied.

De klanken van “Breach” bevinden zich in de stroming van een langzaam pulserende rocker, zo eentje die doet denken aan Urge Overkill of Queens of the Stone Age. Toch weet de band een solide geluid neer te zetten, waar ze elementen van nostalgie met een eigentijdse flair met elkaar vermengen. Het nummer ademt een sfeer van verlangen uit, een verlangen dat resoneert in de melancholische klanken gepaard met de rauwe, eerlijke vocalen van Domrose. Drummer Mailhouse voegt aan elke strofe een enigszins griezelige, diepe ademhaling toe, terwijl Reeves ongeveer twee minuten in het nummer schittert met een pulserende bas-solo bestaande uit één enkele noot. “Breach” belichaamt de spanning tussen streven en verwezenlijken, een thema dat treffend wordt weerspiegeld in de muzikale opbouw en de gelaagde instrumentatie.

Terwijl Dogstar staat te trappelen om een plaatsje in het alternatieve rocklandschap te scoren, lijkt “Breach” een baken van vastberadenheid om dat plaatsje eindelijk te bekomen. De aanwezigheid van Reeves als basist is onmiskenbaar, maar Dogstar is echt wel meer dan enkel het hobbyproject van de gekende acteur. Met de aankomende release van Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees in het najaar is het duidelijk dat Dogstar hun artistieke trip nog niet hebben afgelegd. De vasthoudendheid om muziek te maken en hun unieke geluid te laten horen is dan ook prijzenswaardig. “Breach” is een veelbelovende indicatie van wat we kunnen verwachten van hun aankomende album en een herinnering aan het feit dat passie voor muziek zelfs de meest veeleisende agenda’s kan overwinnen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dogstar - "Everything Turns Around"

Dogstar, het rocktrio bestaande uit gitarist en zanger Bret Domrose, drummer Rob Mailhouse en bassist Keanu Reeves, keert na meer dan twintig…
AlbumsRecensies

Fenne Lily - BREACH (★★★★): Alternatieve wedergeboorte

De thema’s zelfisolement en eenzaamheid zijn in 2020 alom vertegenwoordigd. Een aanzienlijk deel van de samenleving ging in (al dan niet vrijwillige)…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fenne Lily - "Alapathy"

Wie de laatste paar maanden een singlecover zag met felgeel, rood en wit, heeft veel kans dat het er eentje van Fenne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.