Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dogstar – “Everything Turns Around”

© Brian Bowen Smith

Dogstar, het rocktrio bestaande uit gitarist en zanger Bret Domrose, drummer Rob Mailhouse en bassist Keanu Reeves, keert na meer dan twintig jaar terug met hun nieuwste nummer “Everything Turns Around”, de hoofdtrack van hun pas aangekondigde album Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees. Opgericht in de vroege jaren negentig, bracht Dogstar twee albums uit – Our Little Visionary in 1996 en Happy Ending in 2000 – alvorens uit elkaar te gaan. Na een hereniging op BottleRock Napa Valley in mei, waar ze voor het eerst sinds 2002 optraden, wist Dogstar eerder deze week opnieuw te schitteren in het Roxy Theatre in West Hollywood. Terugdenkend aan hun optreden op Zwemdokrock in Lummen in 1996, een tijd waarin Keanu Reeves al triomfen vierde aan de box office met films als Speed en Point Break, herleeft hun muziek opnieuw in al haar glorie.

Met “Everything Turns Around” nemen ze ons mee naar de jaren negentig. Een tijd waar de grunge gitaren de wet bepaalden en rockers nog buiten de lijntjes mochten kleuren, of er eentje mochten snuiven. Het nummer barst van positieve vibes en een opgewekte boodschap die onze dag lichter maakt. Vanaf het eerste moment wanen we ons in het Los Angeles van dertig jaar geleden. Beeld je een stralend zonnetje in waar je enkel schaduw vindt onder een palmboom. De bedwelmende stem van Bret Domrose en de uitmuntende instrumentale begeleiding vormen een harmonieus geheel. De song beweegt zich moeiteloos tussen verschillende genres als rock, grunge en pop. De verfijnde muzikaliteit van het trio komt duidelijk tot uiting. Met een frisse en toch vertrouwde sound weet Dogstar te verrassen en te verleiden.

Met hun eigen Dillon Street Records, dat het nieuwe album Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees op 6 oktober zal uitbrengen, tonen ze een onafhankelijkheid die hun artistieke integriteit weerspiegelt. Dogstar heeft de tand des tijd doorstaan en we kunnen niet anders dan verheugd uitkijken naar hun eerste langspeler in 23 jaar.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dogstar - "Breach"

Dogstar probeert al decennialang hun gestroomlijnde postgrunge alternatieve rock van de grond te krijgen, maar de hinderlijke dagelijkse bezigheden als acteurs van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.