Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cece Coakley – “865”

Dat Nashville zowaar heilige muzikale grond bezit, hoeven we je wellicht niet meer uit te leggen. De in Tenessee gelegen stad staat bekend als wereldhoofdstad van de countrymuziek, maar herbergt ook tal van ander muzikaal talent. Zo ook Cece Coakley, die zich eerder in het vaarwater van een band als boygenius bevindt. De Amerikaanse tourt na de zomer voor het eerst door Amerika met haar ep Happy Adjacent die op 15 september verschijnt. “865” is de volgende single daarvan na titeltrack “Happy Adjacent”. “Halfway” schetst alvast een goed beeld van wat we kunnen verwachten.

Hoewel het aanvankelijk gitaarklanken zijn die de rode draad lijken te vormen, neemt de zang van Cece Coakley die rol moeiteloos over. Er zit een dreigend randje aan het geheel, maar daar lijkt de zangeres niet meteen iets van op te merken. In het refrein vangt de aandachtige luisteraar toch een vleugje Nashville-invloeden op zonder de song daarmee een compleet andere richting in te duwen. Het gitaarspel voert het tempo wat op en wanneer de drums erbij komen, lijken alle puzzelstukjes samen te vallen. Een klein spanningsmoment zorgt ervoor dat we tijdens de bridge op het puntje van onze stoel zitten. Het geheel is een aangename song voor regenachtige dagen en weet zonder echt grote verrassingen toch indruk te maken.

Happy Adjacent verschijnt op 15 september.

Facebook / Instagram / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

591 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.