Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna Erhard – “170”

Las je vorig jaar onze eindejaarslijstjes, dan herinner je je misschien nog dat Campsite, de tweede plaat van Anna Erhard, daar een plaatsje wegkaapte in onze selectie underrated albums. Daar staan we nog steeds achter, want de Zwitserse wist een betoverende charme te capteren in haar eerder hoekig klinkende postpunknummers die toch zo boordevol popelementjes zitten dat ze niet anders kunnen dan je aan het dansen brengen. Zie Anna Erhard een beetje als een geslaagde cocktail van Wet Leg (verlegen, charmant en verfrissend) en bands als The Cool Greenhouse (grappend en zwalmend). In die optiek is het natuurlijk uitkijken naar nieuwe muziek van Erhard, en die lijkt met het prettige “170” gearriveerd te zijn!

Het nummer opent meteen met een heerlijk bubbelende baslijn, die  in de maat gehouden wordt door strak sissende hi-hats. De strakheid van de strofes, waarin Anna doorheen de hoekige achtergrondbliepjes een ruzie over haar exacte lichaamslengte uit de doeken doet, staat in schril contrast met de melodische zomerse refreinen. Het treurige augustusweer lijkt wel te verdampen voor de uitgesponnen gelukzaligheid die Erhard hier in het rond sprinkelt, genoeg catchyness verpakkend om de heupen van een ganse festivaltent aan het wiegen te krijgen. “170” is een nummer waarop Anna Erhard veel juiste keuzes gemaakt heeft, van de gezellige knuffelakkoordjes over de meeslepende bassen tot de humor die achter elke noot schuil gaat, om nog maar te zwijgen over hoe positief ze weet uit te pakken met haar stem in de meerstemmige passages. De kers op de taart is een videoclip die het gekibbel tussen Erhard en haar vriendin op een hilarische manier in beeld brengt, niet te missen!

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2022

We stelden je de afgelopen weken al heel wat lijstjes voor met onder andere de beste platen van Belgische en Nederlandse bodem,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.