Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swedish House Mafia – “Ray Of Solar”

Swedish House Mafia maakte zijn langverwachte terugkeer twee jaar geleden met de single “It Gets Better“. Of het echt beter werd na de reünie, daar zullen verschillende meningen over bestaan, want het Zweedse dj- en producerstrio gooide het muzikaal over een heel andere boeg. De legendarische EDM-anthems maakten plaats voor een meer poppy, clubby en urban geluid en zo keerden de maffiosi terug in een nieuwe jas. Dat resulteerde in Paradise Again, waarvan vorige week een livealbum uitkwam als kroon op het eenjarige bestaan van die plaat. In plaats van grote muzieksterren voor hun kar te spannen, zoals ze met The Weeknd en A$AP Rocky deden op het oorspronkelijke album, probeerden ze nu de energie van hun liveshows over te brengen naar de luisteraar. En er is nog meer: op Tomorrowland kondigden Sebastian Ingrosso en Steve Angello aan dat ze deze zomer nog met een nieuw SHM-album op de proppen komen.

Ook in Boom trok opnieuw één onuitgebracht nummer de aandacht: eentje dat nu officieel de naam “Ray Of Solar” krijgt. Samen met PARISI – die al eerder samenwerkte met twee derde van de groep voor “U Ok?” – is het een brouwsel dat ingeluid wordt door een onheilspellende, sinistere viool die we al eerder hoorden in Angello’s “Nothing Scares Me Anymore”. Na toevoeging van een hoge, opera-achtige vrouwenstem krijgen we een licht onwennig gevoel, maar dat verlaat ons lichaam al snel wanneer de drop eraan komt. De single wordt gedragen door een stuwend ritme en een zomers pianoriedeltje, dat in schril contrast staat met de mysterieuze, ietwat donkere intro en breakdown. Niettemin moeten we besluiten dat het geheel met moeite origineel te noemen is. “Ray Of Solar” springt niet echt boven andere releases uit en is eerder een degelijke aanvulling in de reeks songs die enkel bij grote fans van SHM echt in het oog zal springen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Tomorrowland Winter (Dag 5): Van zonnige commercialiteit naar donkere techno

Tomorrowland is eigenlijk een zomerfestival en het lijkt erop dat de weergoden in Alpe D’Huez er ook zo over beslist hebben voor…
InstagramLiveRecensies

Tomorrowland Winter (Dag 4): Een bijeenkomst van liefde

Tomorrowland Winter duurt in principe zeven dagen, maar toch is het pas de vierde dag van het festival dat ‘The Gathering’ plaatsvindt….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Blaze - JUNGLE (★★½): Verdwaald in de jungle van voorspelbaarheid

Filmregisseurs van opleiding, maar producers in het dagelijkse werkleven: dat zijn Guillaume en Jonathan Alric uit Parijs. De Fransmannen vormen sinds 2016…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.