Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lucia & The Best Boys – “Burning Castles”

Het uitbrengen van een eerste langspeler is voor elke artiest een mijlpaal en binnenkort is het zo ver voor Lucia & The Best Boys. De Schotse indierockband rond Lucia Fairfull wist eerder al te scoren met de ep State of Things en vooral met single “Perfectly Untrue”, waarop je een eigenzinnige stem in een donkere, aanstekelijke omgeving te horen krijgt. Die aantrekkelijke stem krijgen we natuurlijk opnieuw te horen op “Burning Castles”, de derde single naar aanleiding van het gelijknamige album. Samen met eerdere singles “So Sweet I Could Die” en “When You Dress Up” kunnen we vaststellen dat de groep ons in ieder geval al aan het warm maken is voor hun debuutplaat.

In vergelijking met vorige singles is “Burning Castles” wat minder rock-‘n’-roll en wat meer melancholisch. Er zit een zeker dramagehalte in het nummer, maar dankzij Fairfull’s herkenbare stem wordt het geen doordeweekse ballade. Haar stem verhoogt het dromerige aspect van de muziek en melodieën waardoor er een mooi geheel ontstaat. Al moeten we toegeven dat we toch een beetje op een hongertje blijven zitten en we graag naar het einde toe toch wat meer kracht hadden gehoord. Scheurende gitaren en post-punkgeluiden zijn geen vereiste, maar “Burning Castles” had met een extra punch nog iets harder binnengekomen.

Burning Castles verschijnt op 29 september.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1203 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Lucia & The Best Boys - Burning Castles (★★★★): Gotische galaxy

Het is zo ver. Het debuutalbum van Lucia & The Best Boys is er. Dat de hele wereld erop zat te wachten…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #24

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.