Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hinako Omori – “cyanotype memories”

© Luca Bailey

Hinaki Omori is best nieuw in het muzieklandschap, maar gaf ons een prachtige ochtendwandeling doorheen dat landschap met haar eerste album a journey…. Met een helende stem en zalvende sfeer zette Omori zichzelf op de kaart binnen het ambientgenre. Met hoge verwachtingen komt binnenkort haar nieuwe album stillness, softness… uit. Daarvan kregen we al “in full bloom” te horen waarbij Omori haar genre trouw blijft, maar simultaan ook uitbreidt. Met “cyanotype memories” zet de Japanse – en Brits opgevoede – artiest die ambigue trend verder.

“cyanotype memories” begint met iets meer nadruk op de instrumentale beleving. Een ietwat verwrongen intro start dit nummer. De sfeervolle begeleiding gaat mooi over in een leeg canvas voor Omoris fluwelen stem. Met teksten zoals ‘Into the unknown’ en ‘Into the future’ klinkt het nummer als een rustgevende autorit die ons doet wegdromen. Waar de luisteraar belandt in die dromen, is niet belangrijk, maar ons brengt het naar een stille plaats binnenin een drukke stad. Met een catchy refrein wordt ook hier verder gebouwd op de typische ambientelementen. Een constante opbouw zorgt dan ook voor een uiteindelijke sfeer waarbij instrument en zang tot een climax samenkomen. Omori stelt zo met “cyanotype memories” haar talenten weer te toon en is een aanrader voor wie wil snoepen van het zoete ambientgenre.

Het nieuwe album stillness, softness… wordt op 27 oktober uitgebracht.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Hinako Omori @ Botanique (Museum): Dromerige natuurbeleving

Ambient, synths en minimalisme; het zijn termen die weinig gebruikt worden om artiesten te omschrijven, maar Hinako Omori combineert ze moeiteloos. Ze…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Melanie De Biasio - Il Viaggio (★★★★½): Verpletterende koortsdroom

Wanneer Melanie De Biasio een nieuw teken van muzikaal leven geeft, schuiven wij naar het puntje van onze stoel. Sinds de Waalse…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hinako Omori - "in full bloom"

Vorig jaar nam Hinako Omori ons mee op reis naar grenzeloze muzikale landschappen op haar debuutalbum a journey…. Op de plaat ging…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.