Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Semisonic – “The Rope”

Semisonic is de band uit de jaren negentig die ons “Closing Time” schonk, een nummer dat steevast elke fuif afsloot en tot op de dag van vandaag nog steeds een ultiem nostalgisch gevoel oproept. Na het album All About Chemistry uit 2001 werd het akelig stil rond de band, maar ondertussen is leadzanger Dan Wilson uitgegroeid tot een ware schrijf- en productiekrachtpatser. Met hits als “Someone Like You” van Adele, “Not Ready To Make Nice” van The Chicks en ook schrijfsessies voor Taylor Swift, Celine Dion, maar evengoed Manchester Orchestra en Weezer heeft hij zijn stempel op de muziekindustrie gedrukt. Maar nu is Semisonic terug, met “The Rope”, een song die ons nogmaals herinnert aan hun onmiskenbare muzikale klasse.

“The Rope” is een waar pareltje dat moeiteloos de brug slaat tussen hun karakteristieke jaren negentig geluid en een moderne, frisse toets. De vertrouwde stem van Dan Wilson neemt ons mee door tijd en ruimte, terwijl de gitaarriffs en drums ons onmiskenbaar terugvoeren naar de hoogtijdagen van de alternatieve rock. Toch slaagt de band erin om ook vernieuwend te klinken, met subtiele elektronische elementen die het nummer een eigentijds en bijna hypnotiserend karakter geven. De tekst van “The Rope” is even poëtisch als intrigerend en behandelt thema’s als vergankelijkheid, de waarde van tijd en het grijpen van het moment. Semisonic bewijst met dit nummer dat ze niet stilstaan in het verleden, maar juist vooruitkijken naar een veelbelovende toekomst.

Wat nog meer opvalt, is dat Semisonic niet alleen hun eigen muzikale pad blijft bewandelen, maar ook samenwerkt met andere getalenteerde artiesten. Zo wordt “The Rope” mede geschreven door Lori McKenna en Amy Allen, die beiden hun eigen stempel hebben gedrukt op dit meeslepende nummer. Bovendien zijn op het nieuwe album Little Bit Of Sun, dat op 3 november wordt uitgebracht, gastoptredens te horen van niemand minder dan Jason Isbell en My Morning Jacket’s Jim James. Dit toont aan dat Semisonic niet alleen zijn geluid blijft ontwikkelen, maar ook openstaat voor samenwerkingen die muzikale horizonten verbreedt. Na meer dan twintig jaar wachten zijn wij alvast ongeduldig naar het resultaat.

Instagram / Website / Facebook / Twitter (X)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Semisonic - "You're Not Alone"

Terwijl Minneapolis recent niet zo mooi in het nieuws kwam, probeert één van hun exponenten met een eerste single in negentien (!)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.